26 Nisan 2024, Cuma

“Çine’nin kaderiyle kim oynuyor?”

21 Temmuz 2014, Pazartesi 09:29

     


Çine Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapandığını ve Sağlık Meslek Lisesi’nin bu yıl hemşirelik bölümünün kapanacağını söyleyen Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “Çine’nin kaderiyle kim oynuyor?” dedi.

 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, sert bir basın açıklaması yaptı. Çine’nin daha kötü yerlere gitmemesi için birlik beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Uyar, Çine Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapanmasının ardından Sağlık Meslek Lisesi’nin bu yıl hemşirelik bölümünün kapanmasına kayıtsız kalmayacaklarını belirtti.

 

Herkesin Çine’den kaçmaya başladığını söyleyen Başkan Uyar, “Çine’ye ne oluyor? İlk önce Aydın-Muğla Karayolu’nun duble yol yapılınca Çine’nin kaderiyle oynandı. Çine’de çalışan memurların çoğu Aydın’a gelip gidiyor. Bunun yanına da Çine’de esnaflık yapanlar da Aydın’a gitmeye başladı. Herkes Çine’den kaçmaya başladı. Bunlar yetmezmiş gibi elimizde değerli okullar kapanıyor. İlk önce Çine Anadolu Öğretmen Lisesi kapandı. Şimdi de Sağlık Meslek Lisesi’nin hemşirelik bölümü kapanıyor. Bizler bu gelişmelerin karşısında bakıyoruz ve seyirci kalıyoruz. Bu değerlerin yok olmamasını gerekli mercilere gidilip sorunu tüm Çine halkıyla birlikte çözüme kavuşturmalıyız. Eğer buralardan sonuç alamazsan esnaf olarak eylem bile yaparız” dedi.

 

"ÜNİVERSİTENİN KAPASİTESİNİN ARTMASI GEREKİYOR"

Adnan Menderes Çine Meslek Yüksek Okulu’nun her geçen gün kan kaybettiğini ifade eden Uyar, “Bu 3-4 yıl öncesine kadar 800’e yakın öğrencisi vardı. Ama şimdi öğrenci sayısı 300’e kadar düşmüş. Biz buraya farklı bölümler açılmasını ve öğrenci sayısının çoğalmasını beklerken tam tersi oldu. Çine esnafının para kazanabilmesi için üniversitenin kapasitesi artması gerekiyor. İlçemize farklı il ve ilçelerden daha çok öğrenci gelmesinin hesabını yapmamız gerekiyorken, dışarıdan öğrenci alan okullarımızın kapatılmasını göz yumuyoruz” diye konuştu.

 

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM"

Bu güne kadar kısır çekişmelerin Çine’ye hep zarar verdiğini ve zarar vermeye de devam ettiğini belirten Uyar, “Çine’nin sorunu ve sıkıntısı çok büyük. Bunları hep birlikte olursak ancak çözebiliriz. Eğer herkes farklı bir yere çekerse yok oluruz. Onun için buradan sesleniyorum. Çine için birlik ve beraberlik içinde olalım” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler