27 Nisan 2024, Cumartesi

İşi, işçilerin ayağına taşıdı

20 Eylül 2018, Perşembe 15:45

     


Yaklaşık bir yıl önce Çine'nin Kavşit Mahallesine yerleşen iş adamı Ahmet Sürer, yaşamaya başladığı mahalle sakinlerine istihdam yarattı. İşçileri işe götürmeyerek, işi işçilerin ayağına getiren iş adamı Sürer, mahalle ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Dalaman'da yaşayan ve Çine Organize Sanayi Bölgesinde kurmuş olduğu turşu fabrikası ile Çine'ye yerleşme kararı alan iş adamı Ahmet Sürer, ailesi ile birlikte bundan bir yıl önce doğasıyla kendisini büyüleyen Kavşit Mahallesine yerleşti.

Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren turşu fabrikasında üretilen turşuları Avrupa'ya ihraç eden iş adamı Ahmet Sürer, yaşamını sürdürdüğü Kavşit Mahalle sakinlerine de istihdam yarattı. Çine ve farklı yerleşim yerlerinde yetiştirilen turşuluk biberleri yaşadığı mahalledeki insanlara iş imkanı sağlaması için kamyonlarla taşıyan Sürer, yaklaşık 30 kişiyi istihdam ediyor.

 

"BENİM İÇİN AYRI BİR MUTLULUK"

Çine Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Ahmetoğlu Konserve'nin sahibi Ahmet Sürer, "Ben Kavşit Mahallesinde yaşamaktan çok mutluyum. Havası, suyu, doğası çok güzel. İnsanları da çok sıcak kanlı. Bir sene önce gelmeme rağmen sanki yıllardır burada yaşıyormuşum gibi. Çine'de yaptığımız turşuları Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Bunu yaparken yaşadığım yerdeki komşularıma da istihdam sağlamak, onlara gelir kapısı açmak istedim. Hepsinden Allah razı olsun, işlerini canla başla yapıyorlar. Burada yaptığımız işlem, biberlerimizin çekirdek ve saplarını ayırarak turşuluk hale getirmek. Burada hep birlikte bir aile ortamı yarattık. Çocuklar da bize yardım ediyor. İşimizi sevgi ile yapıyoruz. Normalde ben bu işlemi burada yapmasam, bu biberleri buraya taşımasam işin maliyetini düşürebilirim ama yaşadığım yerdeki insanların mutlu olmalarını görmek benim için ayrı bir mutluluk" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler