27 Nisan 2024, Cumartesi

OSB'ye dev yatırım

20 Temmuz 2017, Perşembe 08:55

     


BİEN Seramik ile Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Özkan Demir arasında yer tahsis protokolü imzalandı. 5 kıtaya ve 55'in üzerinde ülkeye seramik, porselen, cam mozaik ve vitrifiye ihracat yapan Türkiye'nin ödüllü seramik firması BİEN Seramik'in, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet verecek olmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Özkan Demir, " Bugün Çine için tarihi bir gün oldu" dedi.

 

Söke Organize Sanayi Sitesi’nde bir yıl önce faaliyetlerine başlayan, 5 kıtaya ve 55'in üzerinde ülkeye seramik, porselen, cam mozaik ve vitrifiye ihracat yapan Türkiye'nin ödüllü seramik firması BİEN Seramik, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet vermek için 400 bin metrekarelik yer tahsisini gerçekleştirdi. Çine Organize Sanayi Bölgesinde sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Özkan Demir ile BİEN Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ercan arasında 400 bin metrekarelik arsa tahsis protokolü imzalandı. Toplantıya, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, MHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Kazım Oluç da katıldı. Çine Kaymakamı ve aynı zamanda Çine OSB Başkanı Özkan Demir, bölgedeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

 

“BİZİM İÇİN BİR DÜĞÜN”

Çine için tarihi bir ana şahit olduklarını ifade eden Çine Kaymakamı Özkan Demir, "Çine Organize Sanayi Bölgesinde önemli mesafeler kat ettik. Bugün burada sivil toplum kuruluş temsilcilerimizi gelişmeler hakkında bilgilendirdik. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Çine için tarihi bir gün oldu. Öncü bir şirket olan BİEN Seramik ile arazi protokolü imzaladık. Başından beri bizi destekleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve bizleri destekleyen sivil toplum kuruluş temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz. Duygusal konuşmak istemiyorum ama bugün bizim için bir düğün günü. BİEN Seramik’in ilçemize çok katkısı olacak. Şuan bir seramik fabrikası ile görüşmelerimiz sürüyor, inşallah önümüzdeki günlerde onlar ile de protokol imzalayacağız” dedi.

 

BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

BİEN Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ercan, Çine’deki yatırımlarından ötürü mutlu olduklarını ifade ederken, ilk 6 ayda yaklaşık 500 kişiye iş istihdamı sağlayacaklarını yaklaşık 2 yıl içerisinde ise bu sayının bin 500’lere kadar çıkabileceğini söylerken, yatırımlarının vatana, millete ve ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler