26 Nisan 2024, Cuma

Atıgan: Çiftçiler bizim başımızın tacıdır

19 Mayıs 2016, Perşembe 15:05

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, çiftçilerin toplum yaşamında çok önemli yerinin olduğunu söyledi

 

Başkan Atıgan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü münasebetiyle Ziraat Odası binasının yanında çiftçilere, pilav üstü tavuk, ayran ve keşkek ikramında bulundu. Daha çok çiftçiye ulaşmak için 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü ilçenin semt pazarında kutladıklarını söyleyen Başkan Atıgan, “Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artmasında, hayat standartların yükselmesinde, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimiz her zaman baş tacımızdır. O yüzden bu etkinliğimiz 14 Mayıs Cumartesi günü değil, bugün yaptık. Daha çok çiftçimize ulaşmak ve onlarla birlikte olmak istedik” dedi.

ONLARIN EMEKLERİ KUTSALDIR

''Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçilerin hakkı ve alın teri var'' diyen Atıgan, “Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığını ürüne değer katarak onu bizlerle ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Toprağın bereketinin üretimine, üretimin zenginliğine ve huzur ortamına katkı sağlaması dileğiyle, tek amaçları üretmek, üretirken de insanca ve sadece namerde muhtaç olmadan yaşamak azmi ile toprağı işlemeye gayret eden tüm üreticilerimizin, 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nü tekrar kutluyorum” diye konuştu.

Etkinliğe Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine İlçe Garnizon Komutanı Kurman Pilot Yüzbaşı Osman Olgun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, daire amirleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler