26 Nisan 2024, Cuma

"Göçün önlenmesi için tarım olmazsa olmaz"

19 Şubat 2018, Pazartesi 10:22

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, zeytin hasadını gerçekleştiren üreticileri ziyaret etti. Zeytinin kutsal bir meyve ve Çine için vazgeçilmez geçim kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Atıgan, "Çine'de nüfusun azalmasına sebep olan göçün önlenmesi için tarım olmazsa olmaz" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Kırksakallar Mahallesinde zeytin hasadı gerçekleştiren üreticileri ziyaret etti. Üreticilerin hal ve hatrını soran ve sohbet eden Başkan Atıgan, baklava ve içecek ikramında bulundu. Üreticiler zeytin hasadının verimli geçtiğini ifade etti. Çine ekonomisi ve insan sağlığı için zeytinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Atıgan, gelecek nesillerin Çine'nin değeri tarım arazileri ve zeytinliklere sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

 

 

GÖÇÜN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN TARIMDA YAPILACAK İYİLEŞTİRMELER ŞART

Sürekli göç veren ve yakın zaman öncesinde 50 binin üzerinde nüfusa sahip ilçe nüfusunun son yapılan araştırmalarda 50 binin altına düştüğünü ve bunun üzücü bir tablo olduğunu belirten Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, göçün önlenebilmesi için özellikle tarım yapılan kırsal ve dağlık alanlarda yaşayan halkın yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtirken, gençlerden ise tarım alanlarına ve zeytinliklere sahip çıkmalarını istedi. Dünyanın artık organik ve doğal üretimin ne derece önemli olduğunu geç de olsa farkına vardığını ve doğal ürünlere her geçen gün rağbetin arttığını belirten Başkan Atıgan, "İnsanlar artık,raflarda gördükleri her ürüne güvenemez hale geldi. Her türlü yiyeceğin sahtesine rastlayabiliyoruz. Bu gelinen nokta ile insanlar artık doğal yetişen ve güvenerek yiyebilecekleri ürünleri tercih ediyor. Çine bir tarım bölgesi. Ekonomimiz tarıma dayalı. Dünyanın en güzel ve en bol zeytin alanları da bizim ilçemizde. Allah'ın bize vermiş olduğu bu bolluğa gereken değeri vermeliyiz. Zeytin kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de adı geçen nadir bir yiyecek. Zeytinlerimizi ülke geneline ve yurt dışına olan satışını artırmalıyız. Özellikle gençlerimiz tarıma sahip çıkmalı, zeytinleri dalında bırakmamalı. İnşallah tarımda yapılacak olan iyileştirme politikaları ve artan destekler gençlerimizin göç etmesini önleyecek. Göçün önlenmesi için tarım olmazsa olmaz. Bu konuda devletimizin ilçemiz tarımının refaha kavuşması için gerekli adımları atacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler