27 Nisan 2024, Cumartesi

"Çine için demir değil altın yol"

18 Eylül 2018, Salı 10:41

     


Aydın-Çine-Güllük Demiryolu hattı ile tekstil, maden ve tarım ürünleri dünyaya ulaştırılacak iken Türkiye’de üretilen feldspat madeninin yüzde 95’ini karşılayan Çine, demiryolu projesi sayesinde ihracat üstünlüğü elde etmeye hazırlanıyor.

 

Çine'de özellikle yoğun olarak üretilen madenlerin ekonomik şekilde taşınarak maliyetin düşürülmesi ve ihracat üstünlüğü elde edilebilmesi bakımından ilçenin demiryolu ağına bağlanmasının Çine Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar içinde bir ayrıcalık teşkil ettiğini dile getiren Çine Organize Sanayi Bölge Müdürü Adem Yaman, Aydın-Çine-Güllük Demiryolu hattının tekstil, maden ve tarım ürünlerinin yurt dışına ihracatını kolaylaştıracağını ifade ederken, demiryolu ile Çine'deki ticari faaliyetlerin ikiye katlanacağını söyledi. Müdür Yaman, Aydın-Çine-Güllük Demiryolu'nun yap işlet devret modeli ile gerçekleşeceğini ve projenin 2019 yılı ortalarına kadar da bitirileceğini düşündüklerini belirtti.

 

TİCARETİ İKİYE KATLAYACAK

Çine Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Adem Yaman, Aydın-Çine-Güllük Demiryolunu inşa edecek olan yetkililerin 2 ay öncesi bölgede zemin çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmalarda ilçede demiryolu yolcu taşımacılığının da dikkate alınarak bir demiryolu inşa edileceğini aktarırken, demiryolu ile ilçedeki ticari faaliyetlerin daha çok hareketleneceğini ve demiryolu döşenen Çine'nin öneminin ticari anlamda daha çok değer kazanacağını ifade etti. Müdür Yaman, "Demiryolu projesi madenleri ile zengin Çine'de geç kalınmış bir proje. İlçeye yatırım yapmak için gelen yatırımcıların bir çoğu demiryolu projesinden umutlu. Dünyadaki en külliyetli ulaşım karayolu buna ters orantılı olarak da en ucuz maliyetli ulaşım demiryolu. İthalat ve ihracat için demiryolu olmazsa olmazlar arasında. Konteynır taşımacılığı karayolu ile mümkün olmayan bir ulaşım şekli ancak bu demiryolu ile mümkün. Bu nedenle ilçe bu yatırımı dört gözle beklemekte" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler