27 Nisan 2024, Cumartesi

Çine OSB yatırımcıları cezbedecek

18 Eylül 2016, Pazar 13:55

     


Çine Kaymakamı ve aynı zamanda Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Özkan Demir, Söke ve Ortaklar Organize Sanayi bölgelerinde yer kalmadığını, Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcıları cezbedici çalışmaların devam ettiğini ve dört gözle yeni yatırımcı beklediklerini ifade etti.

 

Çine kaymakamlığını ve Çine Organize Sanayi Bölgesi başkanlığını birlikte yürüten Özkan Demir, kendisini ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a Çine OSB'nin bugünkü durumu ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çine OSB'de aktif 6 yatırımcının olduğunu söyleyen Demir, 3 yatırımcıya daha yer tahsis edildiğini söyledi. Çine OSB'de yatırımcıları cezbecek çalışmalar yürüttüklerini belirten Özkan Demir, biri üç yüz ton ve diğeri bin tonluk olmak üzere iki su deposu yapacaklarını ve arıtma tesisi ile ilgili bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Yaklaşık 4.5 kilometrelik OSB çevresini tel örgü ile çevirdiklerini belirten Özkan Demir, Orman İşletme Şefliği tarafından da OSB çevresinden 50 metrelik mesafede alanda ağaçlandırma çalışması başlatıldığını söyledi.

 

TÜM GÖZLER ÇİNE OSB'DE

OSB'deki yol çalışmaları ile ilgili önümüzdeki günlerde ihale yapılacağını söyleyen Özkan Demir, "OSB'yi yatırımcılarımız için daha cazip hale getirmeye çalışıyoruz. 15 Temmuz öncesi bir hareketlilik başlamıştı. Yatırımcıları bölgemize çekmeye başlamış ve bir ivme yakalamıştık. Maalesef darbe girişimi, bizi bu konuda kötü etkiledi. Söke OSB ve Ortaklar OSB'de yer kalmadı. Çine OSB, bu gelişmenin ardından biraz daha ön plana çıktı. Önümüzdeki günlerde yeniden bir ivme yakalayacağımızı düşünüyoruz. Yatırımcıları Çine'ye çekmek istiyoruz" dedi.

 

MUSTAFA SAVAŞ HER KONUDA YARDIM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da Çine OSB'nin ilçe ekonomisi için çok önemli olduğunu, OSB'deki çalışmaların ve yatırımcı tercihlerinin her zaman takipçisi olacağını ve kendilerine her konuda yardım etmeye çalışacağını söyledi. Savaş, Çine OSB'deki yatırımcıları cezbedecek yol, su ve arıtma çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler