26 Nisan 2024, Cuma

Kızılgüney'in zeytinyağı Avrupa'da tescile hazırlanıyor

14 Mart 2019, Perşembe 14:02

     


Çine'de yavaş tarımın yapıldığı, konvansiyonel tarımın izine rastlanmayan Kızılgüney zeytinlik havzasında üretilen zeytinyağının tescili için İtalya merkezli Slow Food Derneği çalışma başlattı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Kızılgüney Mahallesi'nde zeytinlik havzasından elde edilen zeytinyağının leziz tadı İtalya'ya kadar ulaştı. Konvansiyonel tarımdan uzak, yavaş tarımın yapıldığı Kızılgüney zeytin havzasından elde edilen zeytinyağını beğenen kendini gıdanın korunmasına adayan Slow Food Derneği üyeleri Kızılgüneyli zeytin üreticileriyle bir araya geldi. İyi, temiz ve adil gıdayı kendine ilke edinen Slow Food derneğinin üyeleri Kızılgüney'den elde edilen zeytinyağının korunması gereken ürünler arasında bulunduğunu, bu lezzet ve kaliteyi tüm dünya insanlarının tanımaya hakkı olduğunu ifade etti.

 

"BU MUAZZAM GIDA TANINMAYI HAK EDİYOR"

Kızılgüney'de üretilen zeytinyağını korumanın çok önemli olduğuna vurgu yapan İtalyan temsilci Michele Rumiz “Gördük ki burada üretilen zeytinyağı gerçekten doğal ve müthiş. Biz dernek olarak herhangi bir şey alıp satan bir kuruluş değiliz. Slow Food tüm dünyada önemseniyor. Slow Food yani yavaş gıda derneği olarak doğanın bize sunduğu bu ürünleri ve üretim biçimlerini koruyarak tüketicilerin bunlara yönelmesini sağlamak. Buradaki zeytinliklerin ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu incelemeden, dışarıdan ilk bakışta bile görebilmek mümkün. Yapmış olduğumuz inceleme sonrası Kızılgüney'deki üreticilerimizle birlikte bu yağın dünya pazarında gerçek değerini bulmasına yardımcı olacağız. Burada siz değerli üreticiler tarafından elde edilen bu muazzam gıda dünyadaki tüm insanlar tarafından tanınmayı hak ediyor." dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler