26 Nisan 2024, Cuma

Çine'nin tek silah tamircisi

12 Kasım 2015, Perşembe 10:00

     


Çineli Yasin Çağlar, baba mesleği silah tamirciliğini yürütüyor.  Geçmişte 3, 4 kişinin aynı dönemlerde silah tamirciliği yaptığı ilçede günümüzde bu mesleği yapan tek kişi olması ile dikkat çekiyor. 
 
Çineli meşhur silah tamircisi Adnan Çağlar'ın oğlu Yasin Çağlar, ilçede silah tamirciliği hizmeti veriyor. Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesfiye Bölümünden mezun olan Çağlar, baba mesleğini 10 yıldır yürütüyor. Çağlar'ın İçişleri Bakanlığı'ndan silah tamircilik ruhsatı da bulunuyor. Yasin Çağlar, Hamitabat Mahallesi 236. sokakta yeni açtığı iş yerinde silah tamirciliği hizmeti vermeye devam ediyor. 
 
BALIK AVI İÇİNDE HİZMET VERİYOR
1962 yıllarında sadece dolma ve kırma tüfek dışında tüfek tamiri yapıldığını belirten Çağlar, günümüzde yerli ve Avrupa av tüfekleri dahil yüzlerce tip silah olduğunu, yeni tip tüfek ve silahlarında tamirini yapabildiğini ifade etti. Ruhsatlı silahların yanı sıra avcılıkta kullanılan silahlarında mesleklerinin devamı için önemli bir yeri olduğunu belirten Çağlar, ilçede balık avcılığına merak sarmış bir kitle olduğunu bu kitleye de hizmet vermek için balık avcılığında kullanılan malzemelerin temini, bakımı ve tamirini de yaptığını söyledi. (ELVAN UYAR)






 
Son Eklenen Haberler