26 Nisan 2024, Cuma

“Çine halkı, sebze ve meyveyi pahalı yiyor”

12 Eylül 2014, Cuma 08:54

     


Çine Kapalı Pazar Yeri fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Çine Seyyar Satıcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, bu fiyatların vatandaşlara da yansıdığını belirterek, "Çine halkı, sebze meyveyi pahalı yiyor” dedi.

 

Geçen yıl kapalı pazaryerine yardım amaçlı yüksek yer fiyatı ödediklerini belirten Madran, “Pazaryeri yapımı için geçen sene yardım amaçlı köşelerde 5 bin TL ve diğer yerlerde 3 bin TL olmak üzere bir kereliğine mahsus yüksek yer fiyatı ödedik. Fakat bu yıl pazaryeri esnafından talep edilen köşelere 3 bin TL ve diğer yerlere 2 bin TL yer fiyatı çevremizdeki il ve ilçelere göre çok yüksek. Bu da bizim halkımızın diğer il ve ilçelere göre daha pahalı sebze ve meyve yemesine sebep oluyor. Örneğin Marmaris’te 3 metrelik yer ücreti 1 yıllığına 720 TL, Kavaklı'da 5 metrelik 1 yıllık yer ücreti yine 720 TL” dedi.

 

“KORSAN SATICILIĞIN ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ”

Başkan Ramazan Madran, ayrıca ilçede korsan satıcılığında önüne geçilemez bir hale geldiğini söyledi. Madran bu konudaki isyanını şu sözleriyle dile getirdi:

"Kapalı pazaryerinin en büyük amacı pazarcı esnafını bir bölgede toparlamaktı. Fakat bunun aksine korsan satıcılık gittikçe çoğaldı. Bu şekilde pazaryerinde yüksek fiyatta yer ücreti veren gerçek üretici ve pazarcı esnafı mağdur durumda bırakıldı. Korsan satıcılar gerçek üreticinin hakkını çalıyor. Neredeyse Perşembe günleri ilçe merkezi büyük bir pazara dönüşüyor. Bu konuda Belediye denetimleri daha aktif duruma getirilmeli. Pazarcı esnafı pazaryeri etrafına toparlanarak denetim altında tutulmalı.”

 

Madran, korsan satıcılığın önlenmesi için yetkilileri göreve davet ederken, pazarcı esnafından talep edilen yüksek fiyatın da düşürülmesi gerektiğini söyledi. (MURAT ŞENBAKLAVACI)







 
Son Eklenen Haberler