27 Nisan 2024, Cumartesi

Çiftçinin sorunları Çine'de masaya yatırıldı

10 Eylül 2019, Salı 09:50

     


Çine Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda çiftçinin sorunları masaya yatırıldı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Çine Ziraat Odası'nda gerçekleştirildi. İlçe ziraat odaları başkanları ve Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda çiftçinin sorunları masaya yatırıldı. Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Kendirlioğlu başkanlığında yapılan toplantıda pamuktaki destek priminin yüksek fiyattan açıklanmasının üreticiyi memnun edeceği ve bu şekilde pamuk üreticisinin sıkıntılı günlerinde gerçek anlamda bir destek sağlanabileceğinin altı çizildi. Toplantıda ayrıca, incirin altın yılını yaşadığı ve bunun da Aydın ekonomisini olumlu yönde etkilediği konuşuldu.

 

SULAMA ELEKTRİK FATURALARI GÜNDEMDE

Ziraat Odaları başkanları, üreticiden her ay talep edilen sulama elektrik ücretlerinin çiftçinin üzerinde büyük bir yük olduğunu belirtilirken, bu konuda bir an önce harekete geçilmesi ve sulama elektrik ücretlerinin sezonluk olarak üreticiden talep edilmesinin sağlanmasını istedi. Oda başkanları bu konuda önümüzdeki günlerde daha etkili olabilmek için sorunun üzerine eğilim göstereceklerini vurguladı.

 

DOMUZLARLA MÜCADELE ELE ALINDI

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Ovası'nda popilasyonu artan domuzlar ile mücadelenin şart olduğunu ifade etti. Diğer oda başkanlarının da dert yandığı konuda gerek Milli Parklar gerek ise Avcılar Kulüpleri ile istişare ederek sürek avlarının düzenlenmesi, ayrıca vurulan domuzların turizm alanlarında kullanılmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağı belirtildi. DSİ'nin çiftçiden talep ettiği yeraltı su ücretinin haksız kazanç olduğunu belirten Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, bu konuda gerekli girişimlerde bulunduklarını ve ruhsatsız yeraltı su kaynaklarından talep edilen ücreti, ruhsatlı yeraltı su kaynakları ile aynı seviyeye indirgediklerini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler