26 Nisan 2024, Cuma

Koçarlı- Bağarası Sulama çalışmaları başladı

10 Eylül 2014, Çarşamba 14:33

     


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından Koçarlı- Bağarası Sulaması 1'inci Kısım ihalesinde ihaleyi alan yüklenici firma Özdoğan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çine’nin Eskiçine ve Umurköy Mahallesi sınırlarında çalışmalarına başladı.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Özdoğan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Koçarlı Sulaması İnşaatı Proje Müdürü Mustafa Kökçek, “Yüklenici firma olarak çalışmalara başladık. Gökbel Barajı'ndan alınacak suyu, Koçarlı Ovası'na kadar götüreceğiz. 31 kilometre uzunluğundaki bu sulama sistemini 540 günde tamamlayacağız. Bu sulama sistemi sadece Koçarlı Ovası'na ait. Çine için Eskiçine sınırları içinde bir vana bırakacağız. Çine Ovası sulama sistemi şu anda ihaleye çıkmadı. Önümüzdeki yıllarda ihaleye çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.

 

Proje ve yapılacak işler konusunda da bilgiler veren Kökçek, “Brüt 13 bin 079 hektar tarım arazisinin sulanması için 31 bin metre uzunluğunda 3 bin 400 milimetre ve 3 bin milimetre çapında CTP ana boru hatları ve üzerindeki sanat yapıları yapılacak. Her türlü mekanik aksamın temini ve yerleştirilmesi. Ara tahliye yapısının imalatı, her türlü mekanik aksamın temini ve yerleştirilmesi. Hava vanası koruma yapısının imalatı, her türlü mekanik aksamın temini ve yerleştirilmesi işleri yapılacaktır” diye konuştu. Kökçek, şu anda 57 kişi çalıştığını da sözlerine ekledi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler