26 Nisan 2024, Cuma

“Görevim sadece yol, park, düğün salonu değil”

3 Haziran 2016, Cuma 09:35

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 13 Haziran 2016 Pazartesi günü saat: 10.00’da Çine Belediye Kültür Merkezi'nde ‘Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerin ve Küçük Tarım İşletmelerinin Sürdürülebilir Kalkınma Açısından Önemi’ paneli ile üreticiyle bir araya geleceklerini duyurdu. Üretici ile buluşarak sorunlara çözümler arayacaklarını belirten Başkan Dinçer, “Görevim sadece yol, park, düğün salonu değil” dedi.

Tüm Çinelileri panele davet eden Başkan Dinçer, “Ülkemizin refah düzeyini yükseltebilmek için tarıma dayalı ekonomiyi daha çok ön plana çıkarmalıyız. İlçemiz coğrafi olarak Aydın-Muğla arasında olup, Aydın ilinin biraz daha güneyine düşmektedir. Verimli topraklara sahip olan Çine’miz; hayvancılık, zeytincilik ve mevsimlik endüstriyel bitki üretiminin yapıldığı verimli araziler ve kıymeti maden ocaklarına sahiptir. Ekonomimiz bu dinamikler üzerine kurulmuştur. Evliya Çelebi’nin ‘Aydın’ın dağlarından yağ, ovalarından bal akar’ sözleri, ilçemiz için geçerliliğini halen devam ettirmektedir. Bizler ülke içerisinde ender verimli arazilere sahip olduğumuzun farkındayız ve bilincindeyiz. Eksik olan noktamız, üreticilerimizin birlikte hareket etmemesi ve ürettiği ürünün hak ettiği pazarlarda gerçek değerinde satamaması, her birinin bir köşeye savrulmuş durumda olmasıdır. Bu dağınık görüntü başta belediye başkanı olarak beni üzmekte ve sorumluluk almaya itmektedir.

 

“GÖREVİM SADECE YOL, PARK, DÜĞÜN SALONU…”

Çine Belediye Başkanı olarak görevimin sadece yol, park, düğün salonu ve benzeri genel belediyecilik alanlarında hizmet yapmak olmadığının bilincindeyim. Benim görevim, bu verimli topraklarda üretici hemşerilerimin kolektif bir şekilde, kendi alanlarında ürettiği ürünün karşılığını ve değerini alabileceği ve bu örgütlenmeyi organize ederek onların önlerini açmaktır. Bu sayede üreticinin ürününün kalite ve değerini hak ettiği yere getirerek, tüketicinin de ödediği paranın karşılığında kaliteli ürünler tüketmesinde payımızın olabileceğini düşünmekteyim” dedi. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler