26 Nisan 2024, Cuma

Anneden oğula kitap sevgisi

28 Nisan 2018, Cumartesi 15:49

     


Çine'de yaşayan anne Mesude Teker, kitap okuma alışkanlığını oğlu Doruk Efe Teker'e de aşılarken, kitap kurdu Doruk Efe, okumanın hayatına çok şey kazandırdığını ifade etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine'de yaşayan 11 yaşındaki Doruk Efe Teker'in kitap sevgisi örnek oldu. Anne Mesude Teker, kitap sevgisini oğlu Doruk Efe Teker'e de aşılamak istedi. 3 yıl önce Çine Devlet Hastanesi'nde kendisini ziyaret ederek kitap ve oyuncak hediye eden Çine Halk Kütüphane yetkililerinin 'kitap oku' tavsiyesi ile birlikte kitap dünyasını keşfetmek isteyen Doruk Efe hastaneden taburcu olur olmaz kütüphaneye giderek kitaplarlar edindi. Hem annesinin yönlendirmesi hem de yetkililerin tavsiyesi ile kitapla tanışan Doruk Efe Teker, küçük yaşta elde etmiş olduğu özgüven ve başarılarını kitap okumasına borçlu olduğunu söyledi.

 

LİMON İLE BİRLİKTE KÜTÜPHANEYE KOŞTU

Kitap okumayı kendisine bir yaşam kaynağı olarak gördüğünü ifade eden Doruk Efe, kitap okuma alışkanlığı ile birlikte farklı ortamlarda bulunma zorluğu çekmediğini, hayal gücünün her geçen gün geliştiğini ve kendisini kolaylıkla ifade edebildiğini belirtirken, "Annem ben küçükken bana hep hikaye kitabı okurdu. Büyüdükçe kitaplara olan ilgim daha da arttı. Bundan 3 sene evvel hasta oldum ve hastaneye giderek tedavi oldum. Doktor bey beni bir gün hastanede misafir etti. O sırada Kütüphane Haftası dolayısı ile Kütüphane Müdürü Şenay Hanım ve yanında bir ağabey daha beni ziyaret ettiler. Bana bir kitap ve bir oyuncak hediye ettiler. Oyuncağımın rengi sarı olduğu için ona limon ismini koydum. Limon ile çok iyi arkadaş olduk, hastaneden çıkınca anneme eve değil de ilk olarak kütüphaneye gitmeyi istediğimi söyledim. Çünkü Müdür Şenay Hanım'a kitap okuyacağıma dair bir söz vermiştim. O gün bu gündür kütüphaneye annem ile gidiyor ve kitap alıp okuyoruz. Kitap okumak hayatımı kolaylaştırdı. Hiç bir ortamda zorluk çekmiyorum. Kendimi çok iyi ifade edebiliyorum. Hemen hemen her şeye söyleyecek bir sözüm var çünkü okuduğum kitaplar bana hayatın her alanından haberdar olmamı sağlıyor. Ben satranç oynamayı çok seviyorum, kitap okumam satrançta da bana kolaylık sağlıyor çünkü kitap okumak daha mantıklı düşünmemi de sağlıyor. Resim yaparken de kitap okumamın vermiş olduğu imkanlardan faydalanıyorum çünkü okumak hayal gücümü de geliştiriyor" dedi.

 

ANNESİ EMELİNE ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR

Anne Mesude Teker ise, Doruk Efe'ye çok küçük yaşlarda kitap okumaya başladığını ve çocuğununda kitap okuma alışkanlığı kazanmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederken, "Ben kitap okumaya başladığımda okumanın insana kazandırmış olduğu yetenekleri kendi üzerimde fark ettiğim için evladımın da bu güzellikten faydalanmasını istedim. Her anne gibi üzerime düşen görevi yapmaya çalıştım ve kütüphane yetkililerinin de yardımı ile bunu başardım. Doruk Efe, kitap okudukça daha çok şey öğreniyor. İnsanlarla olan ilişkileri çok güzel. Kendisi daha iyi ifade edebiliyor. Bazı şeyleri daha iyi anlıyor ve kitap okuyor olmasının ona vermiş olduğu artı kazanımlar ile bir yetişkin birey kadar mantıklı düşünerek hareket edebiliyor. Kendine olan öz güvenini kitap okumaya borçlu olduğunun farkında ve artık kitap kurdu bir oğlum var. Bir anne olarak oğlumun bu kitap sevgisi beni çok mutlu etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler