26 Nisan 2024, Cuma

Akçaova Anadolu Lisesi Erasmus projeleriyle markalaşıyor

28 Nisan 2018, Cumartesi 12:47

     


Akçaova Anadolu Lisesi’nin Ulusal Ajans destekli ‘Success in Blendedlerning’ adlı Erasmus Plus Avrupa Birliği projesinin ulus ötesi toplantısı Aydın’da gerçekleştirildi. Bulgaristan, Macaristan ve Türkiye’nin paydaş olduğu projeyle 16 öğrenci Bulagaristan ve Maceristan’a gidip yurtdışı tecrübesi kazanarak yabancı dil eğitimi aldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İki yıl süren Success in Blendedlerning’ adlı Erasmus Plus Avrupa Birliği projesiyle yabancı öğrenciler Aydın’da misafir edildi. Aydın’ın kültürü, tarihi ve yemeklerini yakından tanıma fırsatı bulan projenin yabancı ortakları Türkiye’den memnun ayrıldı. 

 

"PROJELERİMİZİN DEVAMI GELECEK"
Proje hakkında bilgi veren proje ortaklarından Akçaova Anadolu Lisesi Okul Müdürü Arif Coşkun, “Projemize 2016 yılında başladık.  2018 Eylül ayında sona erecek. İki yıllık bir proje. Projeyle hem okulumuza hem de ülkemize katlı yaptığımızı düşünüyorum. Macaristan öğretmen hareketi ulus ötesiyle başladık. Dil öğretmenlerimiz bunun akabinde Macaristan’a giderek bir hafta kaldı. Projemizin üçüncü hareketliliği öğrenci hareketliliğiydi. Öğrencilimizle Macaristan ve Bulgaristan’ın Plovdiv şehrine gittik. Öğrencilerimiz dil alanında kendilerini yetiştirmeleri için büyük bir fırsat oldu. Yani küçük bir kasabadan çıkıp büyük bir Avrupa ülkesine gitmek onlar için güzel bir tecrübe oldu. Öğrencilerimiz Macaristan’dan çok memnun ayrıldı. Bu proje kesinlikle amacına ulaşmıştır. Amacımız Akçaova Anadolu Lisesi’nin Erasmus projeleri sayesinde marka bir okul halinde getirmek. Okulumuzu hem ilimizde, Türkiye genelinde ve Avrupa’da en iyi şekilde tanıtmak için öğretmen arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bu projenin ortakları arasında olmaktan çok mutluyuz. Projelerimizin devamı gelecek."

 

“AYDIN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL”
Proje ortaklarından Macaristanlı Öğretmen Bogdan Jözsef , “Projeyi gerçekten çok başarılı buluyorum. Öğrencilerimiz burada diğer öğrencilerin ailelerinin evlerin kaldı. Bu bizim için çok önemli bir şeydi. Öğrencilerimiz çok memnun ayrıldılar. Projemizin başarıya ulaştığını düşünüyorum. Sadece öğrenciler değil öğretmenlerde yakın arkadaşlıklar kurdu. Şunu da değinmeden geçemeyeceğim Aydın gerçekten çok güzel” diye konuştu.

 

“UMUARIM PROJENİN DEVAMI GELİR”
Bulgaristanlı Öğretmen Ganka Daskalova, “Öğretmen ve öğrenciler için çok yararlı bir projeydi. Aynı zamanda dil öğreniminde teknolojinin kullanımını öğrendik ve profesyonel beceri eğitimini geliştirdik. Umuyorum bu projenin devamı gelir. Biz gerçekten çok iyi arkadaşlıklar geliştirdik. Bu bizim son toplantımız olmayacak. Türkiye’ye gelmeye devam edeceğiz. Türk insanları çok kibar ve yardımseverdi. Aynı zamanda doğasıyla her şeyiyle Türkiye’yi çok sevdik” dedi.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler