26 Nisan 2024, Cuma

Çine isterse, hedef 2 bin öğrenci

20 Ekim 2016, Perşembe 11:51

     


Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu’nun geleceğinin konuşulduğu toplantıda düşüncelerini aktaran AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine MYO’da öğrenci sayısı için hedefinin 2 bin olduğunu belirtirken, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Çine isterse olur” dedi.

 

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu bahçesinde gerçekleştirilen toplantıda Çine MYO’nun geleceği görüşüldü. Yüksekokul Müdürü Yar. Doç. Dr. Okan Atay, yeni açılan Gıda Kontrol ve Analizler Programı bölümü ile birlikte yaklaşık 300 olan öğrenci sayısının 500’e yükseldiğini ifade ederken ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda Çine MYO’nun öğrenci sayısını bine çıkartabileceklerini söyledi. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise Çine MYO öğrenci sayısı için hedefinin 2 bin olduğunu ifade etti.

 

MÜDÜR OKAN ATAY: GIDA LABORATUVARI VE MİNİBÜSE İHTİYACIMIZ VAR

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nün senatodan geçtiğini, YÖK’e bildirildiğini ve YÖK’ten gelecek olan sevindirici haberi beklediklerini ifade eden Yüksekokul Müdürü Yar. Doç. Dr. Okan Atay, Çine Belediyesi ve sivil toplum kuruluş örgütlerinin ortaklaşa projelendirdiği 8 derslikli bina temelinin atıldığını belirtirken, “Yeni yapılacak olan ve temeli atılan bina, bin metrekare kapalı alanı ve toplantı salonu olan bir bina. Bu bina bir aksilik çıkmazsa inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına açılacak. Bizim önümüzdeki süreçte yüksekokul olarak gıda laboratuvarına ve 30 kişilik bir minibüse ihtiyacımız var” dedi.

 

“ÇİNE, ÖĞRENCİLERİNE İYİ BAKMAK ZORUNDA”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ise Çine MYO’da öğrenci sayısının artmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydederken, ilçenin şu anki öğrenci kapasitesinin maksimum 700 olduğunu, bunun üzerine çıkılması ile birlikte ulaşım ve yurt sıkıntısının meydana çıkacağına dikkat çekti. Çine halkının öğrenciler ile bütünleşmesi, onların güvenliğini, huzurunu sağlaması ile birlikte, sosyal anlamlarda da 'taşıyabilir' konumda olması gerektiğini belirten Rektör Bircan, “Çine, öğrencilerine çok iyi bakmak zorunda. Öğrenci sayımızı binlerin üzerine çıkarmaksak ilk olarak temeli atılan bina bitmeli ve içerisine gerekli teçhizatlar yerleştirilmeli. İkinci önemli konu ise yurt problemi. Çine’deki yurt sayısı, öğrenci artımını kaldıracak durumda değil. Bu sorun giderilmeli ve yeni yurtlar açılmalı. Bunun yanı sıra bazı öğrenciler yurtlarda kalmak istemiyor, 1+1 binalar yapılabilir. Tabi bu olurken de öğrencilere yüksek fiyatlar sunulmamalı. Ayrıca öğrenci, servis sıkıntısı da çekmemeli, bu konuda da iyileştirmeler yapılmalı ve öğrenci sayısına göre artırımlar gerçekleştirilmeli” dedi.

 

“ÇİNE İSTERSE BİZ BUNU YAPABİLİRİZ”

Öğrencilerin şehirlere verdiği katkının önemine vurgu yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Aydın’da büyümüş bir meslek yüksekokulumuz var. Biz buradaki birtakım bölümleri, öğrencisi olmayan ya da az olan yüksekokullara kaydırmayı düşünüyoruz. Bu bölümler ile birlikte çok fazla beklemeden Çine’deki öğrenci sayısını binin üzerine çıkarabiliriz. Bunun karşılığı acilen binanın bitmesi, yurt probleminin olmaması lazım. Çine’de öğrenci ailelerinin mutlu olması lazım. Çocuklarını güvenle gönderebileceğini görmesi lazım. Çine ister ve koşulları sağlar ise biz bunu yapabiliriz. Burada lojistik desteği Çine bize vermeli. YÖK’teki prosedürü beklemek zorunda değiliz. Çine bize bu imkanları sağladığı takdirde öğrenci sayısını 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında binin üzerine çıkartabiliriz” dedi.

 

“HEDEFİM 2 BİN ÖĞRENCİ”

“Çine bizim baba ocağımız” diyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Çine’den daha küçük ilçelerimizde binin üzerinde öğrencisi olan yüksekokullarımız var. Benim hedefim Çine’de 2 bin öğrenci. Burada esnaf para kazansın, tarım ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerimiz üretime katkı sağlasın, üreticimize yardımcı olsun. Kültürel olarak ön ayak olsun. Laboratuvarı ben yapıcam, ben söz verdim. Siz ilk olarak şu binayı bitirin, içini dayayın döşeyin. Devletimiz milletimiz için eğitim ve sağlık çok önemli. Biz burada yetiştirdiğimiz gençlere yarın ülkeyi emanet edeceğiz” dedi.

 

“ÇİNE POTANSİYELİ YÜKSEK BİR İLÇEMİZ”

Çine Kaymakamı Özkan Demir ise, “Biz geçtiğimiz yıllarda Çine’de öğrenci sayımızı nasıl 600’e çıkartabiliriz diye düşünüyorduk. Şimdi gelinen noktada binlere varan rakamları konuşuyoruz. Binler bizim için hayal bile edilecek konumda değildi. Birlik olup inşallah ileriki günlerde okulumuz ve Çine’miz için daha iyi işler yapacağız. Çine potansiyeli yüksek bir ilçemiz” dedi.

 

BELEDİYE VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN TAM DESTEK

Çine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ambarcı, 8 derslikli binanın en kısa zamanda bitirileceğini ve Çine için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtirken toplantıya katılan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak Çine için her iyi faaliyetin içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve ''Çine hepimizin” anlayışı içerisinde Çine MYO'ya gerekli bütün destekleri vermeye hazır olduklarını açıkladılar. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler