26 Nisan 2024, Cuma

Çine AKD KIDS’de kayıtlar devam ediyor

18 Eylül 2016, Pazar 13:56

     


Çine’de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında hizmete başlayan ilçenin İngilizce eğitimi veren ilk özel anaokulu AKD KIDS’de yeni eğitim ve öğretim yılı kayıtları devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta oryantasyon eğitimi vererek yeni sezona ‘Merhaba’ diyen AKD KIDS anaokulunun, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına hazır olduğu belirtildi. İlk yıl olmalarına rağmen başarılı bir dönem geçirdiklerini söyleyen Kurucu Müdür Hakan Pala, "2015-2016 sezonunda ilk yılımızı tamamladık ve Çine’de bu zamana kadar ortaya çıkmamış bir eğitim modeli sunduk. AKD okullarının Türkiye genelinde uyguladığı tecrübe edinilmiş bir eğitim sistemi vardır. Okulumuzda bu yıl eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz İngilizce'de konuşulanları anlama ve kendilerini İngilizce ifade etme noktasında büyük bir yol kat ettiler" dedi.

Önümüzdeki sezon sonunda ikinci yılını tamamlayacak olan öğrencilerinin dilin en önemli kısmı olan İngilizce konuşma ve belirgin cümle kurma yeteneklerini oluşturacaklarını ifade eden Pala, "Bu açıdan baktığımızda evrensel bir dil olan ve çocuklarımızı gelecekte iyi bir noktaya gelmelerinde prestij sağlayacak olan İngilizce eğitiminin, okulumuzda sağlam temellerini oluşturmuş oluyoruz. Çine'deki okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizi, velilerimizin isteği dahilinde Aydın’da bulunan ve bu sene yenilenen binasında eğitime başlayacak olan Amerikan Kültür Koleji'nde eğitim ve öğretimlerini devam ettiriyoruz" diye konuştu. Kolejin ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi verdiğini kaydeden AKD KIDS Kurucu Müdürü Hakan Pala, şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz bizim okulumuzda aldığı temel İngilizce eğitimini kolejimizde devam ettirip, hem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan müfredatı almakta, hem de beraberinde gördüğü İngilizce eğitimi ile küçük yaşlarda dil eğitimini tamamlayıp, daha sonraki yıllarda ortaya çıkabilecek bu problemi ortadan kaldırmaktadır."

Bu yıl devlet teşviki için tercih edilen okullar arasında bulunduklarını söyleyen Müdür Pala, önümüzdeki sezonun kayıtlarının devam ettiğini de sözlerine ekledi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler