26 Nisan 2024, Cuma

Çine’nin ilk özel koleji oldu

9 Eylül 2016, Cuma 10:41

     


Çineli girişimci öğretmen Şenol Usta, ilçenin anaokulu, ilkokul ve oratokulunun bir arada olduğu ilk özel eğitim kurumunu açtı. İstanbul merkezli Marmara Koleji'nin isim hakkını alarak girişimde bulunduğunu söyleyen Usta, “Hedefimiz Çine’nin eğitim başarısını artırmak. Öğrencilerimiz Marmara Koleji ve Maltepe Üniversitesi'nin tüm imkan ve olanaklarından yararlanabilecek” dedi.

Daha önce Gülen cemaatinin yurt binası olarak bilinen binayı satın alan Usta, “Bu yapı ile hiçbir zaman bağım olmadım. Ben girişimciyim. Binanın satılık olduğunu duydum ve talip oldum, satın aldım. Devlet kurumları da gerekli incelemelerini yaptıktan sonra izinlerimizi aldık. Devletimizin teşvik verdiği bir kurumuz. Çine’de örnek işlere imza atacağız ve Çine’nin eğitim başarısını artıracağız” diye konuştu.

Mart ayı içerisinde okul binasını satın aldığını söyleyen Şenol Usta, kısa bir süre içerisinde okulun fiziki yapısını değiştirerek eğitim öğretime hazır hale getirdiği söyledi. Usta, gerekli izinlerin alınması ile 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nda okulun tecrübeli kadrosu, vizyon ve misyonuyla Çinelilere hizmet sunmaya başladığını belirtti.

 

“ÖĞRENCİ AKIŞI TERSİNE DÖNÜYOR”

Çine’den Aydına yıllardır öğrenci taşındığını söyleyen Usta, “Böyle bir kurumun açılmasıyla öğrenci akışı tersine dönecek. Marmara Koleji’nin eğitim kalitesi, olanakları ve ayrıcalıklarını bilen Aydınlı çok sayıda veli, öğrencilerini Çine’ye gönderecek. Aydın’dan Çine’ye servisimiz var. Çine’ye hizmet için ellerini taşın altına koyduk” dedi.

 

DERSHANEYE VE ÖZEL DERSE GEREK KALMADI

Usta, “Marmara Koleji'nde okuyan öğrencilerimize artık Çine'de eğitim öğretim sorunu olmadan, başka hiçbir kaynağa gerek duymadan çözüme ulaşacaklarının garantisini veriyoruz” diye konuştu.

Son olarak Usta, binasının yaklaşık 550 öğrenci kapasitesi ile bütün öğrenci ve velilerin hizmetine açık olduğunu da sözlerine ekledi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler