26 Nisan 2024, Cuma

Yollarına gül döktüler

8 Haziran 2016, Çarşamba 09:12

     


Çine Halk Eğitim Merkezi, Çine İbrahimkavağı Mahallesi Çulhalar mevkisinde 20 yıl sonra sergi açtı. Çulhalarlı minikler, serginin açılış törenine gelen protokol üyelerinin yollarına gül savurdu.

Çine’nin İbrahim Kavağı Mahallesi Çulhalar mevkisinde yaşayan kadınların 20 yıllık kurs hasreti Çine Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı dikiş nakış kursu ile sona erdi. Kursun bitmesiyle birlikte Çulhalar’da 20 yılın ardından ilk kez sergi açılışı gerçekleştirildi. Çulhalarlı minikler, sergiye gelen protokol üyelerini çiçeklerle karşılarken yollarına gül serpiştirdiler. Yıllarca kurs yüzü görmeyen kadınlar, açtıkları sergide el emeği göz nuru eserlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Açılış töreninde davetlilere keşkek ikram edildi.

Serginin açılışına Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Halk Eğitim Müdürü Pınar Eke Baş Çelik ve İbrahimkavağı Mahalle Muhtarı Süleyman Emeksiz de katıldı.

ELEKTRİK PARASINI KENDİLERİ TOPLADI

Elektriği bulunmayan okul lojmanında kurs gören ve yetkililerden bu konuda yardım isteyen kadınlar, sorunlarıyla ilgilenilmemesi üzerine kendi başlarının çaresine bakmış, komşularından seyyar kablo ile elektrik getirerek dikiş nakış makinelerini kullanabilmişlerdi. Komşudan alınan elektriğin ücretini de aralarında topladıkları para ile ödemişlerdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler