“Hakkım gasp ediliyordu”

8 Haziran 2012, Cuma 10:06

     


Çine Mehmet Emin Ünal Anadolu Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesinde geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen ‘Mezuniyet Gecesinde’ okul birincisi olarak tanıtılan öğrencinin gerçekte ikinci olduğu ortaya çıktı.

Gerçek okul birincisinin Sinem Yurtsever olduğu öğrenildi. Hatanın okul müdürü ve müdür yardımcılarından kaynaklandığı iddia edildi. Mezuniyet gecesinde yapılan yanlış karne töreninde düzeltildi.

Kendisinin mezuniyet gecesinde okul birincisi olarak isminin açıklanmasını beklerken ikinci olduğunu öğrenen Sinem yurtsever, “Büyük bir şok yaşadım” dedi.

Çine Mehmet Emin Ünal Anadolu Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi 12-B Sınıfı öğrencisi Sinem Yurtsever, “Ben mezuniyet gecesinde okul birincisi olarak kürsüye çağırılacağımı bekliyordum. Bir anda okul ikincisi olduğum bildirildi. Ertesi gün bu konuyu müdür ve müdür yardımcılarına sordum. Verdikleri cevap, ‘eğer o gün biz seni okul birincisi olarak kürsüye çağırsaydık diğer okul ikincisinin velisi burayı bizim başımıza yıkacaktı. Bizde tatsız bir olay yaşanmasın diye bu şekilde yaptık’ oldu. Hatalarını karne töreninde telafi etseler de yaşananlar hiç hoş olmadı. Okul idaresinin nasıl böyle bir hata yaptığını anlamış değilim. Neredeyse 4 yıllık emeğim boşa gidiyor, hakkım gasp ediliyordu” diye konuştu.  

MÜDÜR DOĞRULADI
Yaşanan bu olayı doğrulayan Okul müdürü Serpil Şahbudak, “İstemeden böyle bir yanlışlık olmuş. O gün programı sunan kişi öğrencilerimizden birisiydi. Heyecanla ‘12’nci sınıf birincisi’ demek isterken ‘okul birincisi’ demiş. Sadece ortada yanlış bir anlaşılma olmuştur” şeklinde konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili hatalı olduğu ileri sürülen okul müdür yardımcısı Funda Akdeniz’in yaşanan bu olaydan sonra sevk aldığı öğrenildi. (SEZGİN MADRAN)