27 Nisan 2024, Cumartesi

Çine Halk Kütüphanesi 'İŞKUR Hizmet Noktası' oldu

7 Şubat 2015, Cumartesi 10:39

     


Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, yapılan protokolle İŞKUR Hizmet Noktası olarak da hizmet vermeye başladı.

 

Çine İlçe Halk Kütüphanesi ile Aydın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında, ‘Kütüphane-e Türkiye Projesi’ kapsamında imzalanan ‘İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü’ ile Çine İlçe Halk Kütüphanesi Aydın İlinde, İl Halk Kütüphanesinden sonra, bu protokolü gerçekleştiren ve İŞKUR Hizmet Noktası olan ikinci kütüphane oldu.

 

Çine'nin Aydın’ın en büyük ilçelerinden olması ve bağlı mahalle sayısının fazla olması sebebiyle Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir’in girişimleriyle ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi'nin ilçede de Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün onayı ile bu kararın verildiği, İ’ın görevlendirildiği bildirildi.

 

"BAŞVURULAR DOĞRUDAN KABUL EDİLECEK"

Kütüphane personeli ve aynı zamanda İŞKUR Halk Kütüphanesi hizmet noktası yetkilisi Halil Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Vatandaşlarımızın bundan sonra Çalışma ve İş Kurumu ile ilgili işlemleri için il merkezine gitmelerine gerek kalmayacaktır. Kütüphane hizmet binasında oluşturulan hizmet noktasında iş başvurularını doğrudan kabul edilecektir. Tüm başvurular İŞKUR tarafından değerlendirilecek ve bu hizmetin kütüphanemiz bünyesinde verilecek olması işsizler için büyük kolaylık ve avantaj sağlayacaktır. İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan iş ve işlemler, İlçemiz Belediyesinde bulunan İŞKUR Hizmet Noktasının yanı sıra Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İŞKUR Hizmet Noktasında İş arayanların kaydını almak (15 Yaş ve üzeri) ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, iş gücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak, iş ve işlemlerin aynısı bu hizmet noktasında gerçekleştirilebilecektir. Vatandaşlarımızın İŞKUR hizmetlerinden faydalanabilmeleri için kütüphanemiz bünyesindeki İŞKUR Hizmet Noktasına gelmeleri yeterlidir."

 

“BU BİR BAŞLANGIÇTIR”

"Kütüphanelerin sadece kitapların muhafaza edildiği ve kitap okunan yerler olmadığını" söyleyen Yıldız, aynı zamanda halkın ilgi ve isteğine göre aktivitelerin gerçekleştirdiği bir yer olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Kütüphanede kitap okunur, ders çalışılır, konferans olur, imza günleri olur, sergiler olur, kütüphanede iş başvuruları da olur. Kütüphane, halkın bütün isteklerine cevap verir. Kurumumuz ile İŞKUR arasında vatandaşımızın kütüphaneye gelip de iş başvurularını yapabileceği bir protokol imzalandı. Bu bir farkındalık yaratmaktır, bu vatandaşın hiç değilse bu vesile ile kütüphaneye adım atmasıdır, kütüphaneye gelmesidir, o ortamı görmesidir, dolayısıyla bu bir başlangıçtır. Kütüphanenin bilirliğini, kullanılır olmasını artıracağından dolayı, vatandaşımızın kütüphaneye alışmasından dolayı faydalı görüyorum. başarılı olmasını diliyorum.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler