27 Nisan 2024, Cumartesi

Çine'de 13 okula güvenlik görevlisi verildi

4 Ekim 2018, Perşembe 09:49

     


Çine'de ilçe merkezinde eğitim veren 13 okulda güvenlik görevlileri hizmet vermeye başladı. Güvenlik görevlilerinin görevlerine başlaması veliler tarafından memnuniyet ile karşılandı. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de geçtiğimiz eğitim sezonu 8 okulda hizmet veren güvenlikçi sayısı 13'e çıkarıldı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çine ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği doğrultusunda, ilçe milli eğitim müdürlüğünce güvenlik zafiyeti diğer okullara nazaran daha çok olduğu öne sürülen ve özellikle trafik yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda kaza ve tehlike potansiyeli daha fazla olduğu varsayılan ilçe merkezindeki 13 okula güvenlik görevlileri yerleştirildi. İŞKUR aracılığı ile görevlendirilen özel güvenlik görevlileri görevlerine başladı. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe merkezinde eğitim veren 16 okula güvenlik görevlisi talebinde bulunurken 3 okula daha güvenlik görevlisi yerleştirilmesi bekleniyor. 

 

AİLELERİ SEVİNDİRDİ

Çine'de yaşanan bu gelişme, bazı okullarda giriş ve çıkışlarda öğrencilerin trafik yoğunluğu nedeni ve bazı duyarsız sürücü ve kişiler dolayısı ile oluşabilecek tehlikeli durumlardan yakınan ve çocuklarının sağlık ve güvenliğinden endişe eden aileleri sevindirdi. Görevlilerin ayrıca okul çevrelerinde kötü emeller besleyen kişileri de okuldan uzaklaştırılmalarında büyük rol üstlendikleri, şüphelendikleri kişileri acilen polise bildirmeleri ve polisin anında müdahalesi ile öğrencilerin bu kişilerden uzak durmalarının da sağlandığı öğrenildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler