26 Nisan 2024, Cuma

"Dünyayı yönetenlerin henüz paraya ihtiyacı yok"

2 Ocak 2019, Çarşamba 11:52

     


Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, Çine Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile kariyer günü etkinliğinde buluştu. Dünyanın yine insanlar tarafından engellendiğini belirten Özen, körlüğün lüks bir yaşam olduğunu söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, kariyer günleri etkinliği kapsamında Çine Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Özen öğrencilere görme engelli vatandaşlara nasıl davranılması gerektiği ve hangi durumlarda ve nasıl yardım edilebileceği konuları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Dünyayı inşa eden insanlar tarafından engellendiğini ve herkesin bir engelli olduğunu belirten Bayram Özen, "Kamu binaları, mimarı yapıları, yaşadığımız sistemi inşa edenler o toplumda sadece kendi gibi yaşayanların olduklarını sandıkları ve milyonlarca bireyi düşünmeden inşa ettikleri için aslında hepimiz engelliyiz. Her kesim düşünülerek yapılar inşa edilse bu problemler kalmaz. Şimdi ben bir merdiveni çıktım, ya bir bebek arabası olan anne nasıl çıkacak. Asansöre müzik yerine sesli uyarı cihazı konulması sizce daha mantıklı olmaz mıydı? O binada yaşlı bir nine yaşıyor olabilir. İnsanlar belli bir yaştan sonra organlarının fonksiyonlarını kaybetmeye başlar. Yani sizin anlayacağınız hepimiz engellenmiş oluyoruz" diye konuştu.

 

"KÖRLÜK LÜKS BİR YAŞAM"

Gelişmiş ülkelerde insanların temel ihtiyaçlarının devletler tarafından karşılandığını söyleyen Başkan Özen, sosyal devlet olma yolunda ilerleyen Türkiye'de de bir takım güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, "Hala kör olmak lüks bir yaşam. Bir körün kullanması gereken cep telefonu, bilgisayar, renk tanıma cihazı çok pahalı. Umarım önümüzdeki yıllarda bizler daha çok önemsenir hale geliriz" dedi. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, bir ara görme rahatsızlığının çaresinin İngiltere'de bulunduğunu okuduğunu ancak bir bankadan bir miktar para talep edildiğini bankadan bu paranın temin edilmemesi ile birlikte tedavinin mümkün kılınmadığını söylerken, "Sanırım dünyayı yönetenlerin henüz paraya ihtiyacı yok" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler