8 Mayıs 2024, Çarşamba

14 yaşındaki kızı kaçıran muhtara 19 yıl hapis cezası

29 Aralık 2016, Perşembe 15:34

     


Çine’nin Umurlu Mahallesi’nde 14 yaşındaki K.A.’yı kaçıran mahalle muhtarı Şerafettin Kaygusuz (50) 19 yıl 2 ay, Kaygusuz’a yardımcı olan Cihan Can ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çine’nin Umurlu Mahallesi muhtarıyken, aynı köyde yaşayan K.A.’yı kaçıran ve cinsel ilişkiye giren Şerafettin Kaygusuz’un, Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava sonuçlandı.

17 Ağustos’ta K.A.’yı kaçıran ve bir süre sonra Bodrum’da yakalanan Şerafettin Kaygusuz ile Bodrum’daki evinde kalmalarına yardım eden Cihan Can hakkında hapis cezası çıktı.

Davanın 3’üncü duruşmasında açıklanan karara göre, mahkeme heyeti, Kaygusuz’u “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 16 yıl 8 ay, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaygusuz ile K.A.’nın Bodrum’daki evinde kalmalarını sağlayan Cihan Can hakkında da 6 yıl 8 ay hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme heyeti, Çine Cezaevi’nde tutuklu olan Şerafettin Kaygusuz’un tutukluluk halinin devamına, Cihan Can hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulmasına karar verdi. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler