27 Nisan 2024, Cumartesi

Madran Dağı yandı

26 Temmuz 2017, Çarşamba 23:32

     


Madran Dağı'nın Çine'ye bakan yüzünde Milli Egemenlik Parkı'nın üst kısmında çıkan yangın korkuttu. Yangın, görevliler ve vatandaşların çabaları ile büyümeden söndürülürken, yetkililer zamanında müdahalenin alevlerin dağı kaplamasını önlediğini söyledi. 

 

Madran Dağı'nın Çine'ye bakan yüzünde akşamüzeri saatlerinde yangın çıktı. Milli Egemenlik Parkı'nın hemen üzerinde ve ilçe merkezine yaklaşık 2,5 kilometre mesafesi bulunan makilik ve çamlık alanda yükselen alevler korkuttu. Parkta vakit geçiren ve çevrede koyun otlatan çobanların fark ettiği yangın, ihbar üzerine olay yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi Çine İtfaiye ve Çine Orman Şefliğine bağlı ekipler ile birlikte duyarlı vatandaşlar tarafından büyümeden söndürüldü. 

 

Yetkililer, 2 dönümlük arazide bir çok makilik bitki ve 15'e yakın çam ağacının zarar gördüğünü tespit ettiği yangının, atılan bir sigara zirmaritinden çıkmış olabileceğini belirtti. Yanan alanda her hangi bir piknik kalıntısına rastlanmadı. Yetkililer yangına zamanında müdahale edilmemesi takdirde yangının büyüme olasılığının yüksek olduğunu ve Madran Dağı'nın büyük bir faciadan döndüğünü ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler