26 Nisan 2024, Cuma

Bu hainleri gizleyen barikatı kim kurduruyor?

21 Temmuz 2016, Perşembe 16:38

     


15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, tüm Türkiye’de gözaltına alınanlar bir bir deşifre edilirken, Aydın’da ilginç uygulamalar yaşanıyor. Adliye çevresindeki geniş bir alan barikatlarla kapatılırken, tutukluların çıkarılışı sırasında görüntü alınmasını engellemek için polisler her yolu deniyor.

Darbe girişimi başarısız olan Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar gün geçtikçe hızlanırken, örgütün çökertilmesinde basın önemli bir görev üstleniyor. Örgütün darbe girişimine katılan ya da gizli destek sunan elemanlarının deşifre edilmesine katkı sunan basın, Aydın’da ise ilginç bir engellemeyle karşılaşıyor.

Aydın’daki operasyonlarla ilgili, neredeyse hiç bilgi akışı sağlanmıyor. Üstelik, zanlıların adliyeye götürülüşü ya da adliyeden çıkarılışı sırasında görüntü alınması da engelleniyor.

ALANA YAKLAŞMAK İMKANSIZ

Bu kapsamda, Aydın Adliyesi’nin çevresi çok geniş bir alanı kapsayan barikatlarla çevrildi. Alana, tanınmayan kişilerin alınmaması normal karşılanırken, basın mensuplarının da barikat dışında tutulması dikkat çekti. Darbe suçlamasıyla tutuklanan kişileri görüntülemek isteyen gazeteciler, barikatlar nedeniyle görüntü almakta zorluk yaşadı.

İş adamı, avukat ve doktorların da aralarında olduğu 29 kişinin sabah saatlerinde adliyeden çıkarılışı sırasında, ailelerin ve basının barikat içerisine girişine izin verilmedi. Aynı gün öğleden sonra, zanlı hakim ve savcıların sevki sırasında ise yakınları barikat içine alındı ancak yine basın mensuplarının girişine izin verilmedi.

 

GAZETECİLERE ÇİFTE BARİKAT

Sözde yasaklı alana giren hakim-savcı yakınları, adeta polis gibi barikat kurarak görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. Çifte standardı tespit ederek polisleri uyaran gazeteciler ise çekim yaptıkları 100 metre mesafedeki alandan da uzaklaştırılmak istendi. Polisle yaşanan tartışma sonrasında, alanda kalmakta ısrar eden gazetecilerin önüne polis tarafından ikinci barikat kuruldu.

TALİMATI KİM VERİYOR?

Aydın’daki birçok gazetecinin emniyet personeli ile aynı sorunu yaşaması, “görüntü alınmasını kim engelliyor?” sorusunu gündeme getirdi. Valilik ve Başsavcılık kaynakları, kendi kurumlarının bu konuda herhangi bir talimat vermediğini belirtti.

40 SAATTİR UYKUSUZLAR

Aydın Adliyesi ve ilçe adliyelerinde gelişmeleri takip eden basın mensuplarının büyük bir bölümü, 40 saati aşkın bir süredir uyumadan görevlerini yapmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor. Gazeteciler, Adliye binalarına giremedikleri gibi çevredeki kamu kurum ve kuruluşlarının tuvaletlerini dahi kullanamıyor. Aydınlı basın mensupları, bir süre daha devam edeceği tahmin edilen bu adliye önlerindeki haber mesaileri süresince kendilerine dinlenme ve beslenme için kullanabilecekleri bir oda tahsis edilmesini ve tuvalet gibi insani ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri olanaklar sunulmasını bekliyor. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler