27 Nisan 2024, Cumartesi

Çine Jandarması yangın bölgesinde bakın ne ele geçirdi

13 Ağustos 2021, Cuma 20:35

     


Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından orman yangınlarını önlemek amacıyla kurulan timler, Çine’nin Akçaova Mahallesi’ndeki yangın bölgesine yakın bir alanda Hint Keneviri bahçesi ele geçirdi. Kenevir bahçesi sahibi kurulan fotokapan ile tespit edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

Aydın’ın çeşitli bölgelerinde yaşanan orman yangınlarını önlemek ve ormanları korumak için, Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yüzlerce tim görevlendirildi. Geçen hafta Akçaova Mahallesi’nde çıkan orman yangını bölgesinde soğutma çalışmaları devam ederken, çevresinde de jandarma timleri tarafından arama ve inceleme çalışması yapılmaya devam edildiği belirtildi.

Çine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akçaova Mahallesi Hanımyıkığı Mevkii’nde ormanlık alanda yaptıkları inceleme esnasında, geniş bir alanda kenevir bitkisi yetiştirildiği ve yeni bakım yapıldığını belirledi. Alana fotokapan kuran jandarma ekipleri, yaklaşık 48 saat sonra Hint Kenevirlerine yeniden bakıma gelen şahsı suçüstü yakaladı. Yakalanan şahısın Akçaova Mahallesi’nden 64 yaşındaki A.K. olduğu belirlendi. A.K. Jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, boyları 50 santim civarı olan 23 kök ele geçirildi. Jandarma tipleri tarafından A.K.’nin evinde yapılan aramada ise, 2 ayrı poşet içerisinde toplam 225 gram tütün ile bir hassas terazi ele geçirildi. Hint Keneviri ve tütünler jandarma ekiplerince imha edilirken, A.K.’nin işlemlerine devam edildiği belirtildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler