25 Nisan 2024, Perşembe

Savaş, 4 mahallenin taleplerini yerinde dinledi

29 Ocak 2022, Cumartesi 12:43

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’nin Bahçearası Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Bahçearası Muhtarı Karabulut ile birlikte çevre mahallelerin muhtarları ile vatandaşların taleplerini dinleyen Savaş, 4 mahalle muhtarının taleplerini giderme sözü verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Bahçearası Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, İl ve İlçe yöneticileri ile AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin de eşlik ettiği Savaş’ı, Bahçearası Muhtarı Hakan Karabulut, Bedirler Muhtarı Bakir Abalı, Orhaniye Muhtarı Ali Çelik, Bademli Muhtarı Saim Nuri Gökçe ile mahalle halkı karşıladı.

 

Cuma Namazı sonrası mahalle meydanında vatandaşlar ile uzun süre sohbet eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, vatandaşların ve muhtarların talep ve isteklerini sordu. Kendisine iletilen taleplerin birçoğunu ilgili kurum müdürlerine ileten Savaş, bazı sorunların giderilmesi için dilekçe talep etti. Muhtarlar hazırladıkları dilekçeyi Savaş’a sundu. Görevlerinin halkın eksiklerini gidermek olduğunu belirten Mustafa Savaş, Aydın’da geldiğinde mahallelerin, esnafın ve vatandaşların isteklerini dinlemek ve yerinde çözebilmek bu ziyaretleri önemsediğini ifade etti.

“BU HİZMETLER VEKİLLERİMİZİN SAYESİNDE YAPILDI”

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Bahçearası Muhtarı Hakan Karabulut, “Birçok talebimiz yerine getirildi. Mahalle arasında parke taşı eksiği bulunan yerlerimiz var. Şuan camimizin din görevlisi yok, bir de şebeke yetersizliğinden dolayı uygun bir noktaya baz istasyonu talep ettik. Bunların sözünü aldık ve Vekilimiz gerekli yerlere bu konularda arayıp talimatını verdi. Mahallemiz girişinde Çine Çayı Islahı için çalışma var ve bu çalışma sonucu yolumuz bozuldu. Yüklenici firma yetkilisi de buradaydı ve işin tamamlanmasının ardından yolu yapacaklarını söyledi. Bugüne kadar 3 bin 600 taş duvar ıslahı, 3 köprü, 17 tane tersip bendi, halı saha ve mevcut sağlık ocağımızın aktif hale gelmesi için görevli tayini, vekillerimizin sayesinde yapıldı. Bu hizmetlerden ötürü kendilerine teşekkür ettik. Daha önce hem belediyeden hem de devlet yatırımlarından hizmet alıyoruz. Sağ olsunlar isteklerimiz yerine getiriliyor” ifadelerini kullandı.

“BU YIL İÇERİSİNDE KÖPRÜNÜN YAPILACAĞINI BELİRTTİ”

Orhaniye Muhtarı Ali Çelik, “Mahallemiz ile Savrandere Mahallesi arasında tarihi bir yol mevcut. Ben bununla ilgili daha önce hem DSİ’ye hem de Valiliğimize dilekçe vermiştim. Bu yol için Çine Çayı üzerine köprü talebimizi kendisine tekrar aktardık. Vekilimiz DSİ Bölge Müdürü ile görüştü. Yatırım planında bulunduğunu belirten Müdür bey, bu yıl içerisinde köprünün yapılacağını belirtti” diye konuştu.

“EKONOMİYE KATKI SAĞLAMAMIZ İÇİN BU ÇOK GEREKLİ”

Bedirler Mahalle Muhtarı Bekir Abalı, Milletvekili Savaş’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini ve yapılması gereken eksiklikleri de dile getirdiklerini belirterek, “Ben daha önce çok kez katıldığım toplantılarda, gölet talebinde bulunmuştum. Çine Çayı’nın batı kısmında 8 mahallemiz var ve bu mahallelerimize hitap eden bir sulama göleti yok. Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’ne bu konuda dilekçe verdim ve talebimiz olumlu karşılanmıştı. Bu talebimizle ilgili ihale çıkılmasını bekliyoruz. Boş arazilerimizde daha fazla tarım ürünü yetiştirerek ekonomiye katkı sağlamamız için bu çok gerekli. Bölgemiz kurak bir bölge olduğundan susuzluk sorunu hayvancılığa da büyük ket vurmakta. Bu imkan sağlandığında vatandaşımız kendi tüketeceği sebze ve meyveyi yetiştirebilir. Aslında bizim topraklarımız çok geniş ve çok da verimli. Bu şekilde üretim yapma imkanımız olursa sebze ve meyve ihtiyacımızı kendimiz karşılar, pazarlarda satılacak ürünler de yetiştirebiliriz. Gölet talebinde bulunduğumuz Sıralar Mevkii’ne bu gölet yapıldığında, olası yangın afetleri için de ihtiyacı kısa sürede giderecektir. Vekilimiz bunun büyük bir eksiklik olduğunu söyledi ve bu yatırımın hızlandırılması için bütün imkanları seferber edeceğini dile getirdi. Ben hem ziyareti hem de ilgisi için kendisine çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler