29 Mart 2024, Cuma

“Zoru başarmak için buradayız”

28 Ocak 2023, Cumartesi 14:11

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, “Bir çok badireleri bize, partimize ve Türkiye’ye yaşatmak isteyenler oldu. Hiçbir zaman AK Parti için görev kolay değildi, bugün de kolay değil tabii ki ama biz kolayı yapmak için değil, zoru başarmak için buradayız” dedi.

tvDEN'de katıldığı Emin Aydın'la Baş Başa programında konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, önceliklerinin parti içinde gönül kırgınlıklarını gidermek olduğunu belirterek, genel ve yerel seçimlerdeki hedeflerini açıkladı.

Çine’nin Çöğürlük Mahallesi’nde dünyaya geldiğini söyleyen AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olduğunu ve AK Parti’nin kurulduğu günden buyana da aktif siyasetin içerisinde yer aldığını belirterek, “AK Parti ilk kurulduğunda üye oldum. 2005 yılında AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev aldım. Daha sonrası merkez ilçe başkanlığı, arada il başkan yardımcılıkları ve Efeler İlçe Başkanlığı görevlerinde yer aldım. Son olarak da Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle de bugün AK Parti İl Başkanlığı görevine getirildim” sözleri ile kısaca özgeçmişinden söz etti.

“ŞUAN BİR SEÇİM ATMOSFERİ İÇERİSİNDEYİZ”

AK Parti İl Yönetimi’ni kısa sürede oluşturacaklarını dile getiren Başkan Ökten, “Daha önce görev yaptığım ilçe başkanlıklarında da kademeleri oluştururken hep gayret ettiğim bir şey vardı, gençlerin listelerde yer alması, kadınların siyasetteki önemini çok iyi biliyorum ve önemsiyorum. Çünkü siyaset yapan erkeklerinde arkasında hep bir kadın var. Kadınlarında siyasette temsil edilmesi için hep hassasiyetim oldu. Bunları göz önünde bulundurarak istişarelerimize başladık. Hem meslek çeşitliliği, hem gençlerden ve kadınlardan alacağımız destek ile güzel bir İl Teşkilatı kuracağız. Tabi daha önce görev yaptığım kademeleri göz önünde bulundurursak, bugün bu göreve layık görüldüysek aynı hassasiyeti listemizi yaparken de göstereceğiz. Bize duyulan güveni biz de o arkadaşlara güven duyarak yine devam ettirmemiz lazım ki siyasetin devamlılığı sağlanmış olsun. Buralarda görev alacak arkadaşlarımız inşallah partimizin ileri kademelerinde de görev alırlar. O nedenle gençlik kollarından, kadın kollarından ve eski ilçe başkanı arkadaşlarımızdan listelere alacağız. Şuan bir seçim atmosferi içerisindeyiz, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimimiz var, akabinde yerel seçimler var. O nedenle bütün kademelerimizi iri ve diri tutacağız. Peş peşe iki seçimi atlatacak İl Yönetimini kuruyoruz” siye konuştu.

“HEM AYDIN’IMIZA HEM DE ÜLKEMİZE HİZMET ETMEK BİZE BÜYÜK MUTLULUK VERİYOR”

Siyasetin uzun soluklu bir alan olduğunu kaydeden Başkan Gökhan Ökten, “Siyasette devamlı art arda görevden almak kişiyi yora biliyor ama siyaset çekişmeli bir ye, bu nedenle bazen kalpler kırılıyor bazen kasıtlı olmasa da sizin karşınıza kalbi kırılan insanlar çıkabiliyor. Ben herhangi aktif bir görevimiz olmadı geçtiğimiz dönem bir nevi kendimizi nadasa almış gibi hissediyorum ama sayın Cumhurbaşkanımız ve partimiz ile gönül bağımız da hiçbir zedelenme söz konusu değildi. Bize görevde olmadığımızı gördükleri için başka başka partilerden teklifler geldi. Biz onu nezaketimizle ve AK Parti’ye gönül bağımızın çok sıkı olduğunu anlatıp, teşekkür ettik, bu teklifleri geri çevirdik. Bugün onlarda bunu çok iyi anlamışlardır zaten. Bu nadas sonrasında da siyaseten daha enerjik ve şu iki seçim öncesi büyük güç topladığımızı düşünüyorum. Bizlere zor bir görev bekliyor ama daha önceki gençlik kolları ve ilçe başkanlığı dönemlerinde de bizim görevlerimiz kolay olmadı. 2008’de Kapatma Davası olduğu dönemde, ilçe başkanlığı görevi yaptım. Psikolojik baskıyla partiye gelip istifa etmek isteyenler oldu, onlara sürekli rehberlik ettik, süreci hep anlattık. Aynı zamanda davamızın önemini ve anlamını 2008’den bugün buralara geldik. Arada bir çok badireleri bize, partimize ve Türkiye’ye yaşatmak isteyenler oldu. Hiçbir zaman AK Parti için görev kolay değildi bugün de kolay değil tabii ki ama biz kolayı yapmak için değil, zoru başarmak için buradayız. Hem partimize hem Aydın’ımıza hem de ülkemize hizmet etmek bize büyük mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

“BAZEN DUYGULAR O NEFSİ YÖNETMEYE BAŞLIYOR”

AK Parti’nin kurulduğu günden buyana gönül kırgınlığı olanların gönlünü alacaklarını ve birlikteliği sağlamak için çalışacaklarını belirten Ökten, “Tabi insanoğlu nefis taşıyor, nefsi de duygular yönetiyor. Her birimiz de akıl var ama bazen işte duygular o nefsi yönetmeye başlıyor. Biz Ankara’ya dört arkadaş gittik, ben görev bize verildikten sonra diğer üç arkadaşı da aradım, yönetimde yer almalarını istedim. Sağ olsun onlarda bizimle beraber olduklarını söylediler. Bir arkadaşımız birlikte yönetimde görev alacak, diğer iki arkadaş gerekli sebepler sunarak müsaade istedi. Bir milletvekilliği adaylığı süreci yaşıyorsunuz 50-60 başvuru var. Liste sayısı belli ve sekiz kişi listeye giriyor, bu sekizin dışında kalan 50 kişi tabii ki bir burukluk yaşıyor. İlk dönemden bu yana düşünürsek il Başkanlığı, ilçe başkanlıkları, milletvekili adaylıkları, belediye başkan adaylıkları. Tabii ki bir gönül kırgınlığı olan ve o kırgınlığın hala görülmemiş ve hissedilmemiş kişiler olabilir, biz bunları da inşallah görüp tekrardan partide aynı heyecanla şu önümüzdeki seçimlerde bizlere desteğini isteyeceğiz. Bu manada ben kurucu il başkanımız Ahmet Rıza Acar ile başlamak suretiyle tüm il başkanlarımızı arıyorum, daha önce milletvekili yapmış ama şu an partimizde görevi olmayan tüm hizmeti geçmiş milletvekillerimizi arıyorum. Bunların bizlere aktaracağı tüm kelimenin ve cümlenin tecrübe olduğunu, bize yol gösterici olduğunu, faydalanmamız gerektiğini düşünerek hep birlikte yüksek bir istişare ile süreci yürütme çabamız var” açıklamasını yaptı.

“AYDIN’IN AK PARTİ BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNE MUHTAÇ KALDIĞINI GÖRÜYORUZ”

AK Parti İl Başkanı olarak hedeflerini de açıklayan Gökhan Ökten, “Şuan 4 milletvekilimiz var, hedefimiz Aydın’daki milletvekili sayımızı artırmak. Daha sonra da insanlarımızı AK Parti Belediyeciliği ile tanıştırmak için ilçe belediye başkan sayılarımızı çoğaltacağız ve Büyükşehir Belediyesi’ni de AK Parti ile tanıştırmak en büyük arzumuz. Aydın’ın özellikle belediye hizmetlerinde AK Parti Belediyecilik hizmetlerine muhtaç kaldığını, özlediğini çoğu zaman görüyoruz ve konuşuyor. Bununla ilgili çok ümitliyiz, büyük bir umudumuz var. Önümüzdeki genel seçimin hemen sonrasında yerel seçimle ilgili stratejilerimizi, çalışma programlarımızı hazırlayıp, seçimlerde adaylarımız hazırmışçasına çalışmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi. 







 
Son Eklenen Haberler