23 Nisan 2024, Salı

“Çine adına çok üzülüyorum”

5 Aralık 2022, Pazartesi 10:16

     


İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in, “Çine her yönüyle gerçekten cıvıl cıvıl ve Aydın’da öne çıkan ilçelerimizden biriydi. bu konumu aşındı ve yitirdi” dedi. Yaklaşık 25 yıldır Millet İttifakı ortağı CHP tarafından yönetilen Çine için söylediği sözler, ilçe halkını ve partililerini düşündürdü.

Yaklaşık çeyrek asırdır CHP’li yerel yönetimlerce yönetilen Çine’nin geldiği durum, Ankara’da yaşayan ve 2019 yılında İYİ Parti Aydın Milletvekili seçilen Aydın Adnan Sezgin’i de üzdü. 1999 yılında CHP’den Belediye Başkanı seçilen Osman Aydın ve 2011 yılından beri de yine CHP’li Enver Salih Dinçer’in başkanlık ettiği ilçenin durumu, Millet İttifakı ortağı milletvekili tarafından da eleştiriye maruz kaldı.

İYİ Parti Çine İlçe Başkanlığı’nın 3. Olağan Genel Kurulu, Çine Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrenin yapıldığı Kültür Merkezi’nin dış cephesi ve iç döşemesi ve tavanlarının durumu, Milletvekili Sezgin’i ilçeyi eleştirmeye itti. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, partisinin kongresinde yaptığı kongrede, genel iktidarı ve özellikle yerel iktidarı şu sözlerle eleştirdi;

“Her ilçemiz benim hatıralarımı canlandırıyor ve aklıma fikirler getirtiyor. Bu fikirleri de kongrelerde paylaşıyorum. Çine ise benim için mazi hasreti. Peki niye mazi hasreti? Çünkü Çine bundan 25 yıl önce, çeyrek asır gibi gözüküyor ama çok da geçmiş değil, tarımıyla, hayvancılığıyla, lojistiği ile yani karayolundaki dinamikliğiyle, ticaretiyle gerçekten cıvıl cıvıl ve Aydın’da öne çıkan ilçelerimizden biriydi. Maalesef zaman içinde sizlerde hemfikirsinizdir herhalde bu konumu aşındı. Umarım iktidarımızda Çine’ye layık olduğu konumu yeniden sağlayacağız. Bunu çok önemsiyorum, çünkü gerçekten Çine adına çok üzülüyorum. Bir de köylerin boşalması var ve köylerde tutamıyoruz gençlerimizi. Çine gerçekten sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Bunu hep birlikte aşacağız.”

Öte yandan, İYİ Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Nedret Tuncer ve İYİ Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri Semra Eroğlu ile Cengiz İnce'nin partilerinin 3. Olağan Genel Kuruluna katılmaması dikkat çekti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler