26 Nisan 2024, Cuma

“Bu ürünü kullananlarda koronavirüs görülmedi”

19 Mart 2021, Cuma 10:13

     


İncir Dede Hasan Tuna, “İncir çekirdeği yağını kullanmayanda maalesef koronavirüs yerleşebiliyor, ama kullanan da böyle bir şey olmuyor. Bir arkadaş annesinin yanında hastanede korona bölümünde refakatçi olarak kalıyor, bütün hastalar korona. O arkadaş bizim ürünümüzü iki yıldan beri kullanıyor. Gardını alarak gittiği için herhangi bir bulaş rastlanmıyor orada. Bunları kullanıp korona bölümünde çalışan bir sürü doktorumuz var. Onlarda da pozitif vaka hiç çıkmadı. Bunların aslında tıp tarafından hep araştırılması ve geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncir çekirdeği yağının mucidi Hasan Tuna, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Tuna, İncir çekirdeği yağının Omega 3 ve E vitaminiyle mükemmel bir etki yarattığını ifade etti.

“AYDIN, İNCİRİN YETİŞMESİ İÇİN MÜKEMMEL BİR ORTAM”

İncirin önemli bir sağlık ürünü olduğunu belirten Tuna, ilerleyen günlerde eczanelerde de satılacağını söyledi. Tuna, “Ben hep incir üreticileriyle birlikte olmaya çalıştım. Onların yaptıkları işleri anlatmaya çalıştım. Ben inanıyorum ki, incir üreticilerimiz her yere incir diksinler. Aydın bizim incirin yetişmesi için mükemmel bir ortam. Her yere incir diksinler. İleride inanıyorum ki, incir eczanelerde taneyle satılacak. Yani bu kadar önemli bir sağlık ürünüdür incir. Onun içerisindeki çekirdek de müthiş bir hazine. Bu çekirdeğin içerisinde Omega 3 ve E vitamini var. O çekirdeğin içerisinde yine magnezyum var. Bunlar başka ürünlerde elbette var. Omega 3 en çok somon balığında ve yüzde 35 oranında var. İncir çekirdeği yağında ise yüzde 41 oranında var. Omega 3’ün insan vücuduna alınabilmesi için E vitamini gerekiyor. E vitaminiyle birlikte olması gerekiyor. O küçük çekirdeğin içerisinde hem Omega 3 hem de E vitamini ikisi birlikte konmuş. E vitamini zeytinyağında 12 miligram var. Bunlar müthiş değerler. İncir çekirdeği yağında ise tam 445 miligram en az E vitamini var. Yani müthiş bir değer. Biz incir çekirdeği yağını içtiğimizde ve aynı zaman cildimize sürdüğümüzde mükemmel bir etki yaratıyor” açıklamasında bulundu.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ GÜÇ VE KUVVET VERDİRMESİ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜYOR”

Tuna, “Baypas ameliyatı olan bir teyzemiz vardı. Bu teyzemiz ameliyattan sonra iştahsız. Kilo alamıyor. Kendisinde o güç ve kuvveti toplayamıyor. Biz ona oğlu vasıtasıyla incir çekirdeği yağımızı gönderdik ve incir çekirdeği yağımızı gönderdikten sonra kendisini toplamaya başladı. Yani kendisinde o gücü ve kuvveti hissetmeye başladı. İştahı tekrar yerine geldi. Bunu söylerken incir çekirdeği yağımız kilo aldırır manasında bir şey demiyoruz, kilo verdirir manasında da bir şey demiyoruz. O teyze iştahı geldiği için, yemek yemeye başladığı için kilo almaya başlıyor. Olay orada. O teyzemizin hücreleri, yenilendi. Teyzemiz kalpten de baypas olmuştu. Baypas olunca kalpte de bir takviyesi oldu. Şimdi, ‘beşinci kata yürüyerek çıkabiliyorum’ diyor. Bu gücü ve kuvveti incir çekirdeği yağımızın verdirmesi bizimde yüzümüzü güldürüyor” diye konuştu.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI KULLANANLARDA KORONAVİRÜS GÖRÜLMEDİ”

Tuna, “İncir çekirdeği yağını kullanmayanda maalesef koronavirüs yerleşebiliyor, ama kullanan da böyle bir şey olmuyor. Bir arkadaş annesinin yanında hastanede korona bölümünde refakatçi olarak kalıyor, bütün hastalar korona. O arkadaş bizim ürünümüzü iki yıldan beri kullanıyor. Gardını alarak gittiği için herhangi bir bulaş rastlanmıyor orada. Bunların aslında tıp tarafından hep araştırılması ve geliştirilmesi gerekiyor. Bunları yapacak olanlar hekimlerimiz. Bunları hekimlerimizin yapması gerekiyor. Bu bir ilaç değil, bu bir tamamlayıcı. Bizim vücudumuzdaki eksiklikleri tamamlayan, vücudumuzdaki hücreleri yenileyen ürünler bunlar. Biz bu ürünleri insanların hizmetine sunduk. İnsanlar bunları kullansınlar istiyoruz. Bağışıklık sistemleri güçlü olsun, hücreleri yenilensin. Yani zekâ, akıl, beyin, psikolojik durumları iyi olsun, mutlu ve neşeli olsunlar. Bizim istediğimiz şey bu. Bunu sağlayanda incirimiz ve incirimizin çekirdeğinin yağı. Psikolojik manada da çok büyük bir desteği var. Bunu Omega 3 ve E vitamini bileşeni yapıyor, yani mutluluk veriyor. Yani insan gamdan ve kederden uzaklaşıyor. Bütün dünyanın uğraştığı bu koronavirüsle ilgili, biz mi bulduk böyle bir şeyi? hayır. Kesinlikle öyle bir şey demiyorum. Bunu doktorlarımız araştırsın diyorum. Bunun üzerine araştırmalar yapılsın diyorum. Bunları kullanıp korona bölümünde çalışan bir sürü doktorumuz var. Pozitif vaka hiç çıkmadı bunlarda” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler