18 Nisan 2024, Perşembe

“Hastane çalışanları da hastalar da korona tehdidi altında”

16 Mart 2021, Salı 08:30

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının ve tedavi için gelen hastaların aşırı yoğunluktan dolayı koronavirüs bulaş riski ile karşı karşıya olduğunu belirten İpek Bozkuş, yetkililerin bu yoğunluğu azaltacak bir sıra sistemi geliştirmesini istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ADÜ Hastanesi Ortopedi Servisine tedavi için gittiğinde hem poliklinik hem de röntgen bölümünde karşılaştığı manzara nedeniyle endişe duyduğunu belirten İpek Bozkuş, koronavirüs riskine karşı önlem alınmasını istedi.

“SIRALARININ GEÇMEMESİ İÇİN SOSYAL MESAFEYİ ALDIRIŞ ETMEDEN BEKLİYOR”

Koronavirüs nedeniyle tüm sağlık çalışanlarının zor bir süreçten geçtiğini belirten Bozkuş, “Pandemi nedeniyle hepimiz etkilendik ama sağlık çalışanları daha fazla tehdit altında. Daha önce özel bir hastanede tedavi oluyordum, fakat bu süreçte yaşadığımız maddi sıkıntılar nedeniyle tedavi için ADÜ Hastanesine gittim. Tedavi olduğum poliklinik koridoru aşırı kalabalıktı. Doktorum röntgen isteyince, bodrum katta bulunan röntgen servisi önünde daha yoğun bir kalabalık vardı. Tedavi için gelen hastalar sıralarının geçmemesi için sosyal mesafeyi aldırış etmeden bekliyor. Ben de saat 10.30’dan 13.00’e kadar 2 buçuk saat sıramı beklemek zorunda kaldım” diye konuştu.

“PANDEMİ ZAMANINDA BÖYLE OLMAMALI”

Hastalar gibi hastane çalışanlarının da büyük risk altında olduğunu dile getiren Bozkuş, “Çalışan personelde bodrum katta havalandırma çok yeterli olmadığı için bulaş riski ile karşı karşıya. İnsan sağlığı önemli ve pandemi zamanında böyle olmamalı. Buraya gelen hastalar uzun süredir yoğunluğun böyle olduğunu söylüyor. Yetkililerin bu yoğunluğu azaltacak çözümler üretmesi gerekiyor. Ama hastaneler yetersiz kaldığı için onlarda haklılar. En azından sıra sistemi ile bu manzaranın birazcık önüne geçebilirler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler