23 Nisan 2024, Salı

Çanakkale özlemini sergiyle giderdiler

23 Mart 2017, Perşembe 17:26

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri etkinlikleri kapsamında, Çine’de 102. Yıl Etkinlikleri Savaş Malzemeleri Müzesi Sergisi açıldı. Müze 26 Mart’a kadar açık olacak.

 

Çine Otogarı'nın üst katında Çanakkale tarihini anlatan gezici müzenin açılışına Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çanakkale 102. Yıl Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

“BURADA GÖRECEĞİNİZ MALZEMELERİN BİRÇOĞU ÇANAKKALE’DE BİLE YOK”

 

Çanakkale 102. Yıl Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Her sene söz verdiğimiz gibi 18 Mart’ta Aydın’da Çanakkale Zaferi'ni kutluyoruz. ‘Bu sene başkanım bir değişiklik yapalım’ dedi. Götüremediğimiz ve gidemediğimiz Çanakkale’yi ilçelerimizde tanıtacak bir program yaptık. Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri kapsamında bu sene müzemizi 6-7 ilçemize götüreceğiz. Önümüzdeki senelerde de gitmediğimiz ilçelerimize giderek tüm ilçelerimize ulaşmış olacağız. Çanakkale dediğimiz zaman akan sular duruyor. Fazla bir şey söyleyeme gerek yok. Burada göreceğiniz malzemelerin birçoğu Çanakkale’de bile yok” dedi.

 

“KEŞKE HEPİNİZİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜREBİLSEK”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “102. Yıl Etkinlikleri Savaş Malzemeleri Müze Sergisi'ne hoş geldiniz. Keşke elimizde olsa ve imkânlarımız elverse de tüm Çine halkını Çanakkale’ye götürüp bu ülkenin nasıl kazanıldığını, nasıl bu günlere geldiğimizi orada bir bir gösterebilsek sizlere. Ama bu mümkün değil. Ancak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz. Çanakkale sergimizi buraya getirdi. Özellikle çocuklarımız için çok önemli. Çünkü bu vatanın nasıl kazanıldığı öğrenmeleri gerekiyor. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, “Bu önemli günde 102. Yıl Müzesi'nin Aydın’da olmasından dolayı çok mutluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, sergide bulunan Çanakkale Savaşı dönemine ait eserler, temsili şehitlik ve bir canlandırma çadırı, detaylarıyla katılımcılara anlatıldı. Yürükaslan, Çanakkale Savaşı döneminde şehit düşen Aydınlı asker sayısının resmi kayıtlara göre bin 746 olduğunu belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler