2 Mayıs 2024, Perşembe

Pandemide işsiz kalınca Çine’de bir ilki gerçekleştirdiler

27 Temmuz 2023, Perşembe 19:57
Son güncelleme: 30 Temmuz 2023, Pazar 11:21

     


Çine’de eşiyle birlikte servisçilik sektöründe çalışan Figen Atıgan, pandemi döneminde işsiz kalınca oğlunun girişimiyle iplik atölyesi açtı. Çine’de bir ilk olan iplik üretim işine başlayan Atıgan, ilçeye de katma değer kattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine’de yıllarca eşi Mehmet Atıgan ile birlikte servisçilik sektöründe çalışan Figen Atıgan, pandemi döneminde okulların kapanmasıyla birlikte işsiz kaldı. Üniversite eğitiminin de uzaktan devam etmesiyle üniversite okuyan oğlu Ahmet Atıgan da eve dönünce, aile olarak ne iş yapabiliriz? diye düşünmeye başladılar. Bu dönemde E-Ticaret işiyle uğraşan oğul Ahmet Atıgan bir gün tişört işi için babası Mehmet Atıgan ile birlikte Denizli’ye gidince burada iplik üretim tesisi ile tanıştı. Baba-oğul, ‘Çine’de neden olmasın?’ diyerek kolları sıvadı. 2 buçuk yıldan bu yana Çine’de iplik üretimi yapan aile gelen taleplerden memnun olduğunu söyleyerek işlerini daha da büyütmek istediklerini ifade etti.

42 yaşındaki Figen Atıgan, Elfamoso iplik üretim otölyesini nasıl açtıklarından bahsederek, “Biz eşimle birlikte servisçilik işiyle uğraşıyoruz. Pandemi döneminde işsiz kaldık. O dönemde oğlum ve eşim Denizli’ye tişört bastırmak için gidiyorlar. Bir tanıdığımız vasıtasıyla da bu iplik üretim işiyle karşılaşıyorlar. Oğlumun ve eşimin desteği ile bu atölyeyi kurduk. Olur mu olmaz mı derken bu işe başladık. Evimizin karşısında küçük bir atölye açtık makinelerimizi aldık. İşi kendimiz öğrendik, öğrenirken de açıkçası çok zorlanmadım” dedi.

AYDIN’DA TEK

Geçtiğimiz yıl Yönetim Bilişim Sistemlerinden mezun olan Ahmet Atıgan, atölyenin nasıl ortaya çıktığını anlatarak, iplik üretimin Aydın’da ve Çine’de ilk defa kendilerinin yaptığını söyledi. Atıgan, “Denizli’de bir abimiz bu işi yapıyordu ‘Bu işi bende yapabilirim, Çine’ye getirebilirim’ dedim ve ailemle birlikte girişimlerimiz oldu. Yaptığımız bu iş iplik aktarma işi, kumaş yapan fabrikaların kullanmadığı, yarı da bıraktığı hammaddeyi onlardan alarak yeniden işliyoruz. Düzgün bir şekle getirip numara, ayrım ve renklerine göre yeniden kumaş yapan atölyelere ipliğimizi satıyoruz. Tüm Türkiye’ye satışımız var. Aslında bu bir geri dönüşüm ve ekonomiye büyük bir katkı. Biz Çine’nin ismini tüm Türkiye’ye duyuruyoruz” diye konuştu.

“DESTEKLERDEN YARARLANAMIYORUZ”

Mehmet Atıgan ise, ailecek yaptıkları işi büyütmek ve istihdam sağlamak istediklerini belirterek, “Kendi imkanlarımız ile bu işi yürütüyoruz, belirli bir bütçemiz var onun dışına çıkamadığımız için işimizi büyütemiyoruz. Makineyi değiştirip kapasitemizi büyütüp daha fazla istihdam sağlamayı hedefliyorum. Şuan krediler ve destekler durmuş durumda ve işimizi büyütmek için finansal kaynağa ihtiyacımız var. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Kumaş üretimi yapmak içinde hedeflerimiz var. Devlet teşviklerinden yararlanabilirsek en kısa sürede yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler