29 Mart 2024, Cuma

Yaşından fazla madalya sahibi

21 Mart 2023, Salı 12:02

     


Çine’de Hüseyin Özkan İlkokulu’nda okuyan 9 yaşında Efsa Çopur, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle gerçekleşen ilkokullar arası resim yarışmasında Aydın İl 1’incisi olarak başarısına başarı kattı.

 

Çine’de yaşından fazla madalyaları ve birincilikleri bulunan Hüseyin Özkan İlkokulu 3’ncü sınıf öğrencisi Efsa Çopur, birinciliklerine birini daha kattı. Son olarak 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle gerçekleşen resim yarışmasında hem ilçede hem de ilde birinci oldu.

Bugüne kadar ilçede dereceye girerek 13 tane madalya kazanan Çopur, küçük yaşına rağmen yaşantısına birçok başarı kattı. İleride moda tasarımı ya da mimarlık gibi bölümler hedefleyen Çopur, “Resim yapmayı çok küçük yaşımdan bu yana seviyorum. Şuan da Ebru sanatına ilgim var, ona da en kısa süre de başlamak istiyorum " dedi. Hüseyin Özkan İlkokul Müdürü Özgür Soğancı, öğrencisi Efsa Çopur'un resime karşı büyük bir yeteneği olduğunu söyleyerek, "Efsa hem ilde hem de ilçede birincilikleri olan bir öğrencimiz bizde onunla gurur duyuyoruz. Öğrencimizin velisine ve öğretmenine çok teşekkür ederiz. Efsa nasıl saksıda bir tohumsa onun toprağı da öğretmeni ve velimizdir. Çocukların Çanakkale ruhunu anlamasını bizde okul olarak önemsiyoruz. Bu amaçla bizde Mayıs ayında öğrencilerimiz ve velililerimizle birlikte Çanakkale gezisi planlıyoruz" diye konuştu. Sınıf öğretmeni Nukhet Yüksel, Efsa'nın uyumu bir öğrenci olduğunu belirterek, ileride bu yeteneği sayesinde iyi bir yerlere geleceğini düşündüğünü söyledi. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler