• 11 Kasım 2023, Cumartesi 15:36

Çineli Kore Gazisi son silah arkadaşını yalnız bıraktı

Aydın’ın Çine İlçesi’nde yaşayan son iki Kore gazisinden olan ve hayatını yitiren Mustafa Tosun (94), düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Çineli Kore Gazisi Mustafa Tosun, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı bir süredir tedavi gördüğü Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 5 çocuk babası olan Gazi Tosun’un cenazesi, düzenlenen askeri tören ile önce Evciler Mahallesi’ndeki evine getirildi. Burada yapılan dua ve alınan helalliğin ardından Tosun’un cenazesi, Gölbaşı Camii’nde Çine İlçe Müftüsü Yahya Ofşin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Evciler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Çine’nin son 2 Kore Gazisinden olan Mustafa Tosun, birlikte savaştıkları silah arkadaşı Cumalı Mahallesi’nde yaşayan Mıstan Aydın’ı yalnız bırakırken, sevenlerini büyük üzüntüye boğdu.

Askeri tören eşliğinde düzenlenen cenaze törenine, Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine İlçe Jandarma Komutanı Memiş Arı ve diğer askeri erkanı, İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Sosyal Hizmet İlçe Müdürü Binay Erkun, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer ve çok sayıda vatandaş katıldı. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.