17 Nisan 2024, Çarşamba

Çine Belediyesi taşınmazların satışı için meclisten onay aldı

7 Eylül 2022, Çarşamba 10:38

     


Çine Belediye Meclis Toplantısı’nda, belediyeye ait taşınmazların bulunduğu mahallelerde kadastro yenileme çalışması yapılarak satış işlemleri için yetki istendi. Karar, Cumhur İttifakının ret oyuna rağmen, Millet İttifakının oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Çine Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis Toplantısı, Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak’ın yönettiği toplantıda, 5 gündem maddesi ile gündeme alınan 1 madde daha görüşülerek karara bağlandı.

Çine Belediyesi’nin 2023 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programının yer aldığı gündemin ilk maddesi, incelenmek üzere ilgili komisyona havale edildi. Çine merkez Yeni Mahalle 288 ada 22 ve 46 parsel sayılı taşınmazlarda sağlık tesis alanı ve otopark alanı ile Altınova Mahallesi 102 ada 97 parsel sayılı taşınmazda akaryakıt istasyonu yapılmasına yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı talepleri, oy birliği ile kabul edildi.

CUMHUR İTTİFAKI ONAY VERMEDİ

Çine Ovası Arazi Toplulaştırması kapsamında ada/parsel bilgileri değişen ve yeni oluşan mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların satış işlemi ile daha önce meclis tarafından satış yetkisi verilen taşınmazların bulunduğu mahallelerde kadastro yenileme çalışması yapılarak ada/parsel bilgileri değişen mülkiyeti Çine Belediyesine ait taşınmazların satış işleminin görüşüldüğü 2 gündem maddesine, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri ret oyu verdi. Oy çoğunluğu bulunan CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin ‘Evet’ oyu ile gündem maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi.

KOOPERATİF ÜRÜNLERİNE YÜZDE 20 ZAM YAPILDI

Ek gündem maddesi olarak görüşülen ve gündeme alınan Çine Belediyesi Marsias Kadınları Yöresel Gıda Marketi ve El Sanatları Satış Mağazası Kooperatifi ürünlerine zam talebi görüşüldü. İlçede kadın istihdamını artırmak amacıyla kurulan kooperatifte satılan ürünlere yüzde 20 zam yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, kooperatifte satılan bazı ürünlerin yeni kilogram fiyatı şu şekilde; Domates salçası 90, biber salçası 120, toz biber 130, tarhana 150, kuru biber 400, domates kurusu 200 lira. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler