29 Mart 2024, Cuma

“Esnafımız bu yükün altından kalkamaz”

26 Ocak 2022, Çarşamba 16:36

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, elektrik tüketimine yapılan son zamların esnafın belini büktüğünü dile getirerek, “Pandemi salgınından sonra kedini toparlamaya çalışan esnafımız, şimdi de elektrik zamları nedeniyle mağdur olmuş durumda. Esnafımız bu yükün altından kalkamaz, yetkililerden kolaylık sağlamalarını talep ediyoruz” dedi.

2022 yılı itibariyle uygulanmaya başlanan zamlı elektrik tarifesi, para kazanmakta güçlük çeken esnafı düşündürmeye başladı. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, kış günü işleri oldukça düşük olan esnaf için kolaylık sağlanması talebinde bulundu.

‘300-400 LİRA GELEN ELEKTRİK FATURAM BİN 100 LİRA GELDİ’

Yılın ilk elektrik faturasını gören esnafın kendilerinden talepte bulunduğunu belirten Başkan Metin Uyar, “Son 2 yıldır ülkede yaşanan Kovit-19 pandemisi, ilçe esnafımızı da olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz Haziran ayından buyana toparlanmaya, pandeminin yaralarını sarmaya çalışan esnafımız şimdi de zamlarla karşı karşıya kaldı. Bize ulaşan üyelerimiz, ‘300-400 lira gelen elektrik faturam bin 100 lira geldi. Biz zaten para kazanamıyoruz, bu faturaları nasıl ödeyeceğiz’ diyerek bizden yardım talebinde bulunuyor. Kış mevsimi nedeniyle iş potansiyeli çok düşük olan esnafımız, yüksek elektrik faturasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Yetkililerden bu konuda talepte bulunuyoruz. Esnafımız için gerekli kolaylığın sağlanması ve desteklenmesi gerekmektedir. Pandemi salgınından sonra kedini toparlamaya çalışan esnafımız, yoksa bu yükün altından kalkamaz” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler