29 Mart 2024, Cuma

“Esnafa kredi desteği paketinden memnunuz”

11 Ekim 2022, Salı 17:59

     


Çine Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamadan mutlu olduklarını belirterek, “Esnafa kredi desteği paketinden memnunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada ile esnaf kredilerindeki faiz oranlarının düşmesi ve kredi limitlerinin yükseltilmesinden memnun olduklarını söyleyen Çine Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, ilçe esnafına hayırlı olmasını temenni etti.

“ESNAFIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Başkan Celal Özden yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘esnafa kredi desteği’ paketinden oldukça memnunuz. Esnaf Kefalet tarafından esnafımıza kullandırmakta olduğumuz işletme kredileri 350 bin TL’den 500 bin TL’ye, iş yeri ve araç alım kredileri 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltilmiştir. İşletme kredileri 6 ayda bir ödemeli olup 5 yıl vadeli, araç alım kredisi 3 ayda bir ödemeli olup 7 yıl vadeli ve iş yeri edindirme kredisi 3 ayda bir ödemeli olup 10 yıl ödemelidir. Kooperatif başkanı olarak gerek bölge birliğimize gerekse Aydın Milletvekillerimize araç ve iş yeri edindirme kredilerin limitlerine 2 milyon liraya çıkarılmasına ve işletme kredilerin de 500 bin TL’ye çıkarılması için talepte bulunmuştuk. Bu isteklerimiz büyük ölçüde gerçekleşti. Ayrıca yıllık yüzde 9,5 olan kredi faiz oranı yüzde 7,5’e düşürüldü. Bu faiz oranların düşürülmesi de bizleri ve esnafımıza ayrıca mutlu etmiştir. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın aldığı bu karardan dolayı Çine esnafı adına çok teşekkür ediyorum. Esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

"EĞİTİME DESTEK SAĞLIYORUZ"

Ayrıca, eğitime de katkı sunduklarını belirten Çine Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, kooperatif ortaklarının yüksekokul ve üniversitede okuyan çocukları için aylık 350 lira burs vermeye başladıklarını belirtti. (SELİME AYDEMİR) (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler