20 Nisan 2024, Cumartesi

Çineli üretici zeytinyağı fiyatından memnun

9 Kasım 2022, Çarşamba 11:52

     


Tariş’in sızma zeytinyağı alım fiyatını 81 lira açıklamasının ardından Çineli üreticiye fiyatlardan memnun olup olmadıklarını sorduk.

2022-2023 sezonunda sızma zeytinyağı alım fiyatının 81 lira olarak açıklanmasının ardından üretici fiyattan memnun olurken, tüketici de alım gününde zorluk yaşanacağını belirtse de zeytinyağına gelen zammın normal olduğunu söyledi.

Son zamanlarda üreticinin çalıştıracak eleman bulamasının zor olduğunu ifade eden Hidayet Yıldırım; “Fiyatlar satıcı için iyi ama alıcı için pahalı olacak” dedi.

Verilen zahmete göre zeytinyağı fiyatının ucuz olduğunu söyleyen İsmail Acar; “Zeytini silkmesi, işlemesi masraflı iş. Geçen sene çalışan yövmiyesi 400 liraydı bu sene daha da fazla. Bu kadar emeğe karşılık açıklanan fiyat hayat şartlarına göre ucuz. Tüketici içinde kazanılan para geldiği gibi gittiği için ve fazla gelir olmadığı için açıklanan fiyat alım gücünü zorlar” ifadelerini kullandı.

Tariş açıkladığı fiyattan memnun olan Münevver Sever “ Alıcıya göre biraz pahalı olabilir ama yetiştiren için iyi bir fiyat. Zeytin yetiştirmek gerçekten çok zor, köyümüzde de genç kalmadı zeytin işinde 60 yaş üstü insanlar çalışıyor hep. Açıklanan fiyata sevindim” ifadelerini kullandı.

Hayat pahalılığının olduğu bu günlerde açıklanan fiyatın normal olduğunu ifade eden Hüseyin Sever; “Açıklanan fiyat devamlılık arz ettiği sürece satıcı için iyi bir rakam. Alıcıyı zorlar ama zeytin çok emek verilerek yapılan bir iş. Bu sene zeytin işçisi yövmiyesi 700 ile 800 lira arasında değişti. İşçi bulmak zaten zor, üretici işini kendisi yapıyor genelde” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler