8 Mayıs 2024, Çarşamba

“Sattığınız belediye arazileri borçlarınıza yetmedi mi?”

9 Ocak 2024, Salı 17:01

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Belediyesine ait 30 ayrı taşınmaz için ihaleye çıkıldığını belirterek, “ Daha önce sattığınız belediye arazileri borçlarınıza yetmedi mi?” dedi.

Çine Belediyesi, 20 mahallede bulunan taşınmazı ihale usulü ile satışa çıkarttı. Belediyeye ait dükkan, arsa, zeytinlik, ceviz bahçesi, otlak, kahvehane ve depodan oluşan 30 ayrı taşınmaz, 16 Ocak Salı günü gerçekleşecek olan ihalede satışa sunulacak ve bir kısmı da kiraya verilecek. Yaklaşık 23 milyon 490 bin lira değerindeki satış ve kira ihalesi, Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak.

“BU KAYNAKLAR YATIRIMA DÖNÜŞSE ÇİNE HALKI DA, BİZLERDE ÇOK MEMNUN OLACAĞIZ”

2024 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen ihale talebine Cumhur İttifakı olarak ret oyu verdiklerini belirten AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, yerel seçimlere yaklaşık 80 gün kala satış ihalesi yapılmasının manidar olduğunu söyledi. Mahallelerin yıllarca gelir amaçlı kullandıkları taşınmazın teker teker satıldığını, ancak o mahallelere hizmet götürülmediğini dikkat çeken Naşkan Kandemir, “Belediyeye devrolan bu tür arazilerin borçları kapatmak üzere kullanılmasından biz rahatsızız. Bu arazi satışları yapılıyor ama köylere ve mahallelere de herhangi bir hizmet yapılmıyor. Seçim öncesinde fazladan personel alımı yapılarak siyasi bir rant elde etmeye çalışıyorlar. Tabi ki bunları da bir yerden finanse etmek zorundalar. Ancak bu satışlar kamu kaynaklarının boşa harcanmasından başka bir şey değildir. Bu kaynaklar yatırıma dönüşse Çine halkı da, bizlerde çok memnun olacağız” diye konuştu.

“O NEDENLE Mİ MECLİS ÜYESİNİ KURBAN ETTİNİZ?”

Daha öncede çok sayıda taşınmazın satışı yapıldığını ve elde edilen gelir ile Çine Belediyesi’ne ait Çipaş Şirketi’nin borçları ödendiğini dikkat çeken Başkan Burhan Kandemir, “Sizin yönetiminizde olan ekonomik teşebbüsünüz Çipaş yöneticiliğine son meclis toplantısında yıllardır belediye başkanı tarafından temsil edilen makama neden meclis üyesi atadınız. Yoksa Oradaki çarkların yağlarında sıkıntı devam ediyor da daha önce ‘bu görevi bu şartlarda devam edemem’ deyip bırakan mevcut belediye başkanı talip olmadı mı? İmza atacak borçların altına giremediği için mi meclis üyesini kurban ettiniz? Belediyenin arazilerini satıp sermaye artışı yaptığınız rakamlar borçları ödemeye yetmedi mi? İfadelerine yer verdi. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler