15 Mayıs 2024, Çarşamba

Madran Canavarı bir hayvanı daha telef etti

29 Nisan 2024, Pazartesi 11:04

     


Aydın’ın Madran Dağı’nda küçük ve büyükbaş hayvan üreticilerini tehdit etmeye başlayan Madran Canavarı, Çine’nin Çatak Mahallesi’nde bir buzağıyı telef etti.

Aydın’ın Yenipazar, Bozdoğan ve Çine ilçelerinde hayvan üreticilerinin korkulu rüyası haline gelen Madran Canavarı olarak dillendirilen kurt türü, Çatak Mahallesi Baldöken Mevkii’nde bulunan Şeref Taştan’a ait 8 aylık buzağıyı parçaladı.

“BÜTÜN ÜRETİCİLER İÇİN BİR TEHDİT HALİNE GELMİŞ DURUMDA”

Geçtiğimiz günlerde yine küçükbaş hayvan sürüsüne saldırdığı için kendisine ait 8 adet buzağısını evde bakmak zorunda kaldığını belirten İlker Taşkıran, “Bir hayvan kolay yetişmiyor. Yem fiyatları çok pahalı. Biz kendimize ait arazilerimizde diz boyu ot olduğu için hayvanlarımızı burada bakmak istiyoruz ama korkumuzdan artık evde bakmak zorunda kaldık. Doğa hepimizin, bu saldırgan türü canlıların da yaşam hakkı var ama bütün üreticiler için bir tehdit haline gelmiş durumda. Bu nedenle yetkililerin buna bir çözüm üretmesini, bu zararlı türlerin toplanıp yerleşim ve üretim alanlarından uzaklaştırmalarını istiyoruz” dedi. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler