Çine'de su tartışmalarına Çayır da dahil oldu

5 Mayıs 2024, Pazar 06:08

     


Çİne'de tarımda kullanılan sulama ücretine gelen zamma, muhtarlar tepki göstermişti. Öte yandan vatandaşlar ise muhtarların sulama birliklerince yapılan zamma tepki gösterip Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan fahiş su ücretine ses çıkarmamasını tepki gösterdi.

Devlet Su İşleri'ne (DSİ) bağlı Sulama Birliği, 2023 yılı için dekar başına 40 TL olan tarım su ücretini, 2024'te 290 TL'ye çıkardı. Yapılan bu zamma, Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep ve Yolboyu Mahallesi Muhtarı Mustafa İğci tepki göstermişti

Muhtarların 3 ay kullanılan tarım sulaması ücretine tepkisi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ tarafından 12 ay boyunca tüketilen kullanma suyundan aldığı fahiş ücreti de tepki göstermesi gerektiğini söyleyen AK Parti önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır, "Bir ürün en fazla 3 ayda yetişiyor ve dekar başına su ücreti alınıyor. Muhtarların tarım suyuna yapılan zamma tepki göstermesini anlıyorum. Ancak, Aydın'da ASKi tarafından alınan 1 metreküp suyun fiyatı 40 liraya yaklaşmış. Maaşlarını aldıkları devletin kurumuna tepki gösteren muhtarlarımız, Türkiye'nin en pahalı suyunu satan ASKİ için de aynı tepkileri göstermelerini beklerdik. Çünkü muhtarlar taraflı olmamalı ve halkın yaşadığı bütün mağduriyete kurum ayırt etmeksizin eşit olarak yaklaşmalılar" dedi. (FATMA AYDIN)