8 Mayıs 2024, Çarşamba

Çineli muhtarlar içini Başkan Adayı Dinçer’e döktü

6 Şubat 2024, Salı 10:53

     


AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Ali Dinçer, ilk ziyaretini Muhtarlar Derneği’ne yaptı. Ziyarette Çineli muhtarlar, mahallelerinde bulunan taşınmazların Çine Belediyesi tarafından satılmasına rağmen hizmet alamadığını söyleyen de, Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a “Seçilmeden ulaşılamıyor” eleştirisinde bulunan da oldu.

Çine Belediye Başkan Adayı Ali Dinçer, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ile Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve Gençlik Kolları Başkanı Kaan Namlı, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç ve partililer ile birlikte Çine Muhtarlar Derneği’ne ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Tarhan ve mahalle muhtarları tarafından karşılanan Ali Dinçer, Başkan Tarhan’a çiçek takdim etti.

“DEVLETİN İMKANLARI ÇOK YÜKSEK”

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Tarhan, ziyaretleri için Cumhur İttifakı ortaklarına ve Belediye Başkan Adayı Dinçer’e teşekkür etti. Başkan Adayı Ali Dinçer, “İlk ziyaretimizi sizden başlamak istedik. Muhtarlar demokrasinin mihenk taşları. Esas vatandaşla iç içe olan ve vatandaşın sorununu en iyi siz biliyorsunuz. Bizim de sizlere yardımcı olmamız lazım ki daha güzel daha yaşanabilir Çine inşa edelim. Bunun için hep beraber çalışacağız. Sizler de takdir edersiniz ki yapılacak olan her şey çok değerli ve devletin desteği olmadan mümkün değil. Devletin imkanları çok yüksek, yapılanları görüyoruz. Kendim Gençlik Spor İlçe Müdürü olduğum dönemde de açık ve kapalı yüzme havuzu yapıldı, şehir içi ile birlikte 16 tane halı sahamız yapıldı, hatta ve hatta şu anda yapılan halı sahalarda aydınlatma çalışması başlandı. Gece maçları da oynanıyor artık. Bunlar Çine gençliği adına büyük avantaj. Neredeyse her mahallede ışıklı halı saha var artık. Bu gençliğe büyük bir hizmettir ama belediyeyi de almamız lazım. Biliyorsunuz 4 sene seçim yok artık. İktidarın değişme şansı da yok. Bu yüzden devletin gücü yanımızda, Büyükşehrin gücü de yanımızda olursa ve ilçe belediyesini de aldığımız anda Çine tanınamaz bir hale gelecek” dedi.

“BİR MİSAFİRİMİZ GELDİĞİNDE ÇİNE'NİN HALİNDEN GERÇEKTEN UTANIYORUZ”

Daha önce gıpta ile bakılan Çine’nin en geri ilçe haline dönüştürüldüğünü belirten Dinçer, “Daha önce Muğla'nın ilçeleri dahi Çine’mizi gıpta ile bakıyordu, şimdi malumunuzdur şuan Aydın'ın ilçeleri arasında çok gerilere düştük. Hizmetler yapılamadı. İnşallah 3 hizmet ile birlikte güçlü bir hizmet gelecek ve Çine’nin çehresi değişecek. Çine’de sosyal hizmette de çok gerideyiz” sözlerine yer verirken, Hacıpaşalar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bal, mahallelerine komşu olan Muğlanın Kavaklıdere İlçesi’nden örnek vererek, “Biz bir cemiyet alanımız yok ama Kavaklıdere’de ham açık hem de kapalı düğün salonları yapıldı her mahalleye” dedi. Muhtar Bal’ın bu sözleri üzerine Dinçer, “Gençlerimiz düğün yapacak, salon bulamıyor. Salonu bulsa sandalyesini dışarıdan kiralıyor. Gerçekten çok yazık böyle olmamalı. Biz çocuklarımıza, torunlarımıza ne anlatacağız Çine ile ilgili. Biz bu makamları kendimiz için istemiyoruz, bu makamlar gelip geçici. Benim bir makamım vardı ama ben o koltuğa bir şey katmak için bu yola çıktım. Saat 14:00'de belediyeden çıkıp oraya buraya gitmek için değil. Bir misafirimiz geldiğinde Çine'nin halinden gerçekten utanıyoruz. Ne yolu yol, ne sosyal donatısı var. Bunun için hep beraber çalışacağız, birlikte çocuklarımız için, geleceğimiz için çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

MUHTARLAR, ÇİNE BELEDİYESİ’NDEN YAKINDI

Daha sonra Çineli Muhtarların sorunları dile getirildi. Eskiçine Mahallesi Muhtarı Erkan Uzun, mahallesine ait 150 dönüm arazinin Çine Belediyesi tarafından satıldığını ve bunun karşılığında hizmet alamadıklarını belirtti. Kargı Muhtarı Yaşasın Erbay ise, “Mahallemizin 50 dönüm arazisi satıldı, bu para ile Karakollar Mahallesi’ne hizmet ettiler. Çine Belediye Başkanı olarak oturan Mehmet Kıvrak’a bir iş için aradığımda telefonumu açmıyor, geride dönmüyor” diye konuştu. Camızağılı Muhtarı Kadir Tosun ise, sadece Aydın Valiliği tarafından mahallesi parke taşı alabildiklerini belirterek, Çine Belediyesi’nden bu noktada hizmet alamadıklarını dile getirdi. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler