26 Nisan 2024, Cuma

Çine SHM 3 bin 219 kişiye ulaştı

21 Ağustos 2019, Çarşamba 13:11

     


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açılışı gerçekleştirilen Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) açıldığı günden bu yana 3 bin 219 kişiyi çeşitli konularda bilgilendirirken bin 422 kişiye ise kanser taraması gerçekleştirdi.

 

Çine Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), 12 Mart 2019'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törenle ile hizmete açıldı. Çine halkının sağlığını koruyucu önlemler almak, daha çok vatandaşa ulaşarak hizmet içi eğitimler gerçekleştirerek hastalıkların önüne geçip yaşam kalitesini arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Çine İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uygun, yapmış olduğu açıklamasında şu bilgileri aktardı:

 

VATANDAŞLARIMIZI SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ"

"SHM’de rahim ağzı kanser taramaları için 30-65 yaş grubundaki kadınlarımıza HPV-DNA testi ve kolorektal kanser testi taramaları için 50-70 yaş grubu kadın ve erkek tüm vatandaşlarımıza GGK testi ücretsiz yapılmaktadır. Mart-Temmuz ayları arasında 1422 kişiye kanser taraması yapılmış ve sonucu şüpheli çıkan 7 kişi bir üst kuruma sevk edilmiştir. Meme Kanseri taramaları için 40-69 yaş arası tüm kadınlarımızın mamografi çekimlerinin yapılabilmesi amacı ile Eylül ayında İlimizden Mobil KETEM aracının ilçemize gelmesi planlanmış olup, bu hizmette kadınlarımızın ücretsiz olarak faydalanabilmesi sağlanacaktır. Uygulanan tüm kanser tarama yöntemleri sayesinde pek çok vatandaşımızın erken tanı ve tedaviye ulaşmak, yaşam kalitesi ve beklentisini arttırmak mümkün hale gelmiştir. SHM bünyesinde Gebe Bilgilendirme Sınıfı oluşturulmuş olup konu ile ilgili eğitimleri almış ebeler eşliğinde sağlıklı bir gebelik süreci lohusalık dönemi ve anne sütü ile ilgili eğitimler halkımıza verilmektedir. 241 gebe vatandaşımız bu hizmetimizden faydalanmıştır. 67 vatandaşımıza beslenme danışmanlığı verilmiş olup vatandaşlarımız için SHM’de haftanın her günü diyetisyen eşliğinde bireysel danışmanlık ve kişiye özel diyet programı hazırlanarak daha sağlıklı bir toplum olma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca SHM’de bulunan spor salonunda vatandaşlarımızın fiziksel aktivitelerini rahatlıkla yapabilecekleri bir ortam sağlanmıştır. Toplum sağlığını korumada en önemli araç eğitim olup halk ile buluşulan her yerde eğitim çalışmaları devam etmekte ve şimdiye kadar 3219 kişiyi çeşitli konularda, 5420 öğrencimize de ağız ve diş sağlığı, dengeli ve düzenli beslenme, akılcı antibiyotik kullanımı ile eğitimler düzenlenmiştir. İlçe sağlık müdürlüğümüz bünyesindeki SHM’de yürütülen faaliyetlerden faydalanabilmeleri için tüm vatandaşlarımızı Sağlıklı Hayat Merkezimize bekliyoruz." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler