26 Nisan 2024, Cuma

Okullarından uzak kalmamak için aşı olmaya devam ediyorlar

27 Ekim 2021, Çarşamba 10:04

     


Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, koronavirüs nedeniyle okullarından uzak kalmamak için aşı oldu.

 

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri stant kurarak öğrencilerin Kovid-19 tedbirleri kapsamında aşılanmalarına destek olmaya devam ediyor.

 

Okulda eğitim gören 12 yaş üstü 42 öğrenciye ailelerinin de onayı ile koranavirüs aşısı yapıldığını belirten Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sevcan Arı, “İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 42 öğrencimize koronavirüse karşı Kovid-19 aşısı uygulandı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince kurulan aşı stantlarında e-nabız uygulaması ile ailelerince aşı izni verilen gönüllü öğrencilere ilk doz ve ikinci doz aşıları yapıldı. Sağlık görevlileri tarafından öğrencilerimize Kovid-19 aşısının önemi anlatıldı. Öğrencilere aşı olarak sadece kendilerini değil ailelerini ve çevrelerini de koruyacakları anlatılırken, daha sağlıklı hayat için aşılarını geciktirmeden yaptırmaları önerildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından aşı hakkı tanımlanan, ailesinin onay verdiği 12 yaş ve üstü 42 öğrencimize Kovid-19 aşısı uygulandı” ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca, Müdür Yardımcısı Arı okullarında 12 Kasım’da 2. Doz aşı çalışmasının tekrar yapılacağını kaydetti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler