27 Nisan 2024, Cumartesi

Akçaova’nın ilk kadın muhtar adayı oldu

18 Mart 2024, Pazartesi 16:50
Son güncelleme: 18 Mart 2024, Pazartesi 16:53

     


Aydın’ın Çine İlçesine bağlı Akçaova Mahallesi’nde yaşayan Aliye Dalkıran, mahallesinde muhtar adayı olma cesaretini gösteren ilk kadın oldu.

2014 yılında Aydın’ın Büyükşehir unvanına kazanmasıyla Belde Belediyesi kapatılan ve 6 mahallesiyle birlikte tek mahalleye dönüşen Akçaova’nın tarihinde, ilk kadın muhtar adayı olma cesaretini, 42 yaşındaki ve üç çocuk annesi Aliye Dalkıran gösterdi.

Akçaova Mahallesi’nde 2021 yılında yaşanan yangın felaketinde verdiği mücadele ile de gündeme gelen Aliye Dalkıran, mahallesinin gelişimine katkı sağlamak için muhtar adayı olduğunu ifade etti. Akçaova Mahallesi’nin çok fazla hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Aliye Dalkıran, “Siyaseti çok seven, insanlarla iç içe vakit geçirmeyi, konuşmayı, insanları dinlemeyi seven, görüşlerini saygı duyan biriyim. Akçaova Mahallemiz bin 800 seçmeni bulunan ve 6 mahallenin birleşiminden oluşan bir yerleşim alanı. Mahallemizde ilk defa bu cesareti gösteren, kadınların da her işi yapabileceğini göstermek adına ve bunu ispatlamak için kendi irademle bu yola çıktım. İnanıyorum ki benim gibi düşünceleri olan, duyguları bastırılmış çok sayıda kadın var, ben de onların sözcüsü olmak istiyorum. Mahalle halkımdan 1 kerede kadınlara şans vermelerini rica ediyorum. Kadın eli, kadın gözüyle yeniliklere ve değişimlere hep beraber şahit olsunlar. Hiçbir şey kaybetmezler, aksine Akçaova’mız için büyük değişimler olduğunu görecekler” ifadelerini kullandı. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler