26 Nisan 2024, Cuma

Örter, Başkan adaylığını açıkladı

15 Eylül 2021, Çarşamba 14:51

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Adayı olduğunu açıklayan Ali Örter, “Çineli esnaf fuarlara sadece gezi amaçlı değil, markalarıyla katılabilmesi ve ilçede markalar yaratmak için başkan adayıyım” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de esnaflık yapan ve daha önce Çine Madranspor Kulüp Başkanlığı görevinde bulunan Ziraat Mühendisi Ali Örter, Esnaf Odası Başkanı adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile ilan etti. R-Çine Kahvaltı ve Köfte Salonu’nda eşi Şermin Örter ile birlikte kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Ali Örter, Çine esnafının daha iyi noktalara gelmesi için çalışacağını dile getirdi.

“BU BAŞARIYI YÖNETİMİM İLE EKİP RUHU İÇERİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Düzenlediği toplantıya, 34. Ahilik Haftasını kutlayarak başlayan Ali Örter, daha sonra özgeçmişi hakkında bilgiler verdi. Örter, “Ziraat Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra 2005 yılında tarım ilcaları, tohum ve gübre bayiliği işletmemi kurdum. Çine Esnafı Odası Denetim Kurulu görevi ile Çine Madranspor yönetiminde yer aldım. 2012-2015 yılları arasında da Çine Madranspor’un başkanlık görevinde bulundum. Çine Madranspor’un 28 yıllık 3.Lig hasreti, benim başkanlığım dönemimde gerçekleşti. Bu başarıyı yönetimim ile ekip ruhu içerinde gerçekleştirdik. Bu nedenle ekip ruhunu ve başarının da bu şekilde gerçekleşeceğini bilen birisiyim. Bu tecrübelerim ile bugün de Çine Esnaf Odası Başkanı adayı olduğumu açıklamak istedim” diye konuştu.

“BUNUN ANAHTARI OLMAK İSTİYORUZ”

Yaşanan koronavirüs pandemisinde Çine esnafının yalnız ve bırakıldığını ve bu nedenle Esnaf Odası Başkan adayı olmaya karar verdiğini belirten Örter, “Çine’de ciddi bir yenilik hazırlama içerisindeyiz ve bunun koşturuyoruz, öncelikle bunun bilinmesini istiyoruz. Ayrıca, Çine’den fuarlara turistik gezi yerine, fuarlarda stant açan, fuarlarda Çine’nin adını duyuran ve proje hazırlayan ve ona destek olan bir Esnaf Odası Yönetimi olarak bunun anahtarı olmak istiyoruz. Bu vesileyle adaylığımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇİNE ESNAFINI KÜÇÜK DÜŞÜRDÜĞÜNÜ İNANIYORUM”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ali Örter, “Mevcut Başkan Metin bey geçen dönem bizlere de gelip son kez aday olduğunu açıklamıştı. Bu dönem için takdir kendisinindir. İnsanlara vermiş olduğu bu sözü tutacağına inanıyorum. Biz bu seçim sürecinde hiçbir eleştiri içerinde olmayacağız. Tamamen kendi yapacağımız projeler ile anlatarak esnafımızın karşısına çıkacağız. Yıllarca seviyesiz eleştiriler oldu, biz kesinlikle eleştiren olmayacağız. Fakat pandemi döneminde esnafımızın yalnız bırakıldığını düşündüğüm için aday olmaya karar verdim. Ben olsaydım pandemi sürecinde öncelikle esnafımıza bir moral yüklemesi yapardım. Çünkü esnaf odasının o dönem ‘fiş karşılığında her gün 3 ekmek alabilir’ açıklamasını doğru bulmuyorum. Biz olsaydık bu süreçte başkan ve yönetim olarak hiçbir hak huzur olmadan o paralar ile esnafımızın destekçisi olurduk. Ahilik kültürü ile bir birimize destek olarak kendi haklarımızı kapalı olan esnafımıza aktarırdık. Yapılan uygulamaların Çine esnafını küçük düşürdüğünü inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

Başkan Adayı Örter, Çine esnafı ve basın mensupları ile seçim dönemine kadar sık sık bir araya geleceğini ve yapmak istediği projeleri açıklayacağını kaydetti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler