27 Nisan 2024, Cumartesi

“Şevketye en nüfuzlu insanların yaşadığı mahalle”

11 Mart 2024, Pazartesi 18:09
Son güncelleme: 11 Mart 2024, Pazartesi 18:11

     


Aydın’ın Çine İlçesi Şevketiye Mahallesi Muhtar Adayı Yeşim Namlı (49), “Yaptığım araştırmalar sonucu Şevketiye Mahallesi en köklü mahalle. En nüfuzlu insanlarının yaşadığı mahalle Şevketiye Mahallesi bence artık hak ettiği hizmeti almalı” dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi olduğunu ve ticaretle uğraştığını belirten Yeşim Namlı, mahallesine katkı sağlamak için 31 Mart Yerel Seçimlerinde muhtar adayı olduğunu söyledi.

“MUHTARLIĞIN BANA GÖRE BİR MESLEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

tvDEN ekranlarından yayınlanan Mahalle’nin Nabzı programına katılan Yeşim Namlı, Çine’de uzun yıllar esnaflık yaptığını ve bu nedenle insani ilişkilerinin çok fazla olduğunu belirtti. Şevketiye Mahallesi Muhtar Adayı Yeşim Namlı, “Muhtarlık görevi ile insanlara daha yararlı olabileceğimi düşündüm. Çocuklarımı da belli bir yaşa getirdikten sonra artık kendim için ne yapabilirim baktığında eğitimle ilgili eksiklerimi tamamladım. Yarım bıraktığım eğitimi tamamlayıp şu an üniversite öğrencisiyim. 2 bölüm 1'den okuyorum. Birincisi Adnan Menderes Üniversitesi örgün süt ve süt ürünleri bölümünü okuyorum. Bu şuan yapmış olduğumuz işle de alakalı. İkincisi de, İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim sosyal hizmetler bölümünü okuyorum. Sonrasında ise topluma nasıl yararlı olabilirim kısmına baktığımda, muhtarlığın bana göre bir meslek olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben sürekli halkla iç içe birisi olarak ve muhtarlık görevinin kutsal olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda yerel yönetimlerin en küçük birimi olmasına rağmen kocaman bir aile oluyorsunuz ve insanların mahremine, özeline giriyorsunuz. Bu nedenle çok kutsal bir şey bence, benim fıtratım gereği bana çok uygun bir iş diye düşündüm. Beni tanıyanlar da beni bu konuda desteklediler. Mahallem adına güzel işler olacağını düşünüyorum, çünkü kadın gücüne de inanıyorum. Kadınların yapısı gereği detaycı oluyor, olayların arkasını da görebiliyoruz. Bu biz kadınların yapısı ile alakalı bir şey, bu durumda daha verimli olacağımı düşünüyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu Şevketiye Mahallesi en köklü mahalle. İlçemizin hastanesi, Çine Lisemiz, Kuvayi Milliye Müzesi, kütüphanemiz mevcut ve dönemin en nüfuzlu insanlarının yaşadığı mahalle. Şevketiye Mahallesi bence artık hak ettiği hizmeti almalı” diye konuştu.

‘ŞEVKETYE’NİN ŞEFKATLİ SESİ’

Mahallesinin eksik ve ihtiyaçları konusunda da açıklamalarda bulunan Namlı, “Mahallemizde orta yaş ve genç nüfusun sosyalleşme alanları yok maalesef kadınların gidip sosyalleşebileceği, günlerini yapabileceği alanlar oluşturmak istiyorum. Gençler için kitap kafeler düşünüyorum. Benim çocuklarım da uzun yıllar dışarıda kaldılar. Bunun sıkıntısını hala yaşıyorlar. Bir de diğer mahallelerde de mutlaka vardır ama bizim mahallemizde kadınlarımızın ürettikleri hem gıda olsun ya da el emeği ürünlerini satıp pazarlayabileceği bir merkez oluşturmak istiyorum. Ben biliyorum evinde üretim yaparak ailesine destek olan çok fazla kadınımız var. Niye hayallerini büyütüp bunu gerçekleştirmeyelim. İnşallah bunu büyüterek kooperatifleştirmek istiyorum. Benim adım yakın arkadaşlarım arasında ‘Şefkatli anne’ çünkü çok iyi bir dinleyici, toparlayıcı, birleştirici yönüm var. Ben muhtarlığa karar verdiğimde yakın arkadaşlarım ‘Şevketye’nin şefkatli sesi’ diye destek oldular ama bu benim yaşam sloganım aslında. Bu projelerimi mahalli halkını anlatabilmek için kapı kapı dolaşıp ziyaretlerimiz devam ediyorum. Tanıdıklarımızı ziyaret ederek, tanımadıklarımızla tanışarak kendimi ve yapmak istediklerimi anlatmaya çalışıyorum. Çok güzel de geri dönüşler alıyorum. İnşallah bunu sandığa yansıta biliriz” sözlerine yer verdi.

“ÜRETTİKLERİNİ KAZANCA DÖNÜŞTÜREBİLMELERİ İÇİN ÇÖZÜM OLMAK İSTİYORUM”

“Ben kadın muhtarların sayılarının artması taraftarıyım” Yeşim Namlı şu açıklamalarda bulundu;

“Çünkü kadın her zaman daha şefkatli bir yerden bakar olaylara ve daha çözüm odaklıdır. Bu yanlış anlaşılmasın, kadınlar fıtratı gereği daha yapıcıdır. O yüzden kadın muhtarlarımızın sayısının artmasını temenni ediyorum. Bu görev mahalle halkı tarafından layık görüldüğü takdirde çevre temizliği ve mahallemizin başlıca ihtiyacı olan tatlı su çeşmesi ihtiyacı konusunda çalışıp herkesin tatlı suya daha rahat ulaşmasını sağlamasını istiyorum. Her sese kulak vereceğim, bazen oturduğumuz yerden göremediğimiz konularda olabilir ve bu nedenle mahallemizi hep birlikte yöneteceğiz. Çok büyük bir destekçim ve yanımda da güçlü bir kadro var. Seçildiğimizde muhtarlık görevinin kurumsal bir şekilde işleyebileceğini Çine halkı da görmüş olacak. Mahallemize hakim olacağız. Mahallemizde kadınlarımız üretmeyi çok seviyor. Bu ürettiklerini pazarlayabilme imkanları belli, bunun üzerine çıkamadıklarını söylüyorlar. Öncelikle onların üretimlerine ve ürettiklerini kazanca dönüştürebilmeleri için çözüm olmak istiyorum. Çünkü kadınlarımız aile ekonomisine katkıları arttığında ilçemizin refahı da artacak. Kooperatif şeklinde bir oluşum sağlayabilirsek çok mutlu olacağım. Şuan bu fikrimiz küçük bir adım gibi gözüküyor olabilir ama bu büyük bir adıma dönüşebilir. Mahalle halkım oy verdiğine pişman olmayacak ve bu anlamda iz bırakmak istiyorum." (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler