26 Nisan 2024, Cuma

Çine Galericiler Sitesi törenle hizmete açıldı

6 Kasım 2021, Cumartesi 16:36

     


Çine’de yeni yapılan ve toplam 25 işyerinden oluşan Galericiler Sitesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Buranın en güzel örneği, birlikte bir araya gelindiğinde güzel işler çıkartabilmenin güzel örneğini yaşıyoruz. Birlikte beraber el ele verdiğimizde, omuz omuza verdiğimizde, gayret gösterdiğimizde güzel bir örnek ortaya çıkıyor. Sayın Başkanımız Mehmet Kocabıyık nezdinde emeği geçen tüm vatandaşlarımıza ben huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Düzenlenen açılış törenine, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, Çine Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çine Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocabıyık, “Burada 25 kişi birleşerek Çine’mize yakışır şekilde bir kooperatif ve bu sitemizi kurduk. Ben emeği geçen arkadaşlarımız ve Çine Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“O GÜN İÇİN GALERİCİ ESNAFIMIZ FERYAT ETTİ VE HAKLIYDILAR”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de, “Biz 3 yıl önce bir karar aldık. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi tüm galerici esnafımızı bir araya toplamak istedik. Şehir merkezinde kaldırımlarda araçlarını sergileyen esnafımız için Belediye Meclisimiz bir karar aldı. O gün için galerici esnafımız feryat etti, haklıydılar uzun süredir devam eden bir alışkanlıkları vardı. Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değildi, çünkü müşterileri onları eski yerlerinde biliyordu. Bu karar sonrası bize geldiler ve ‘Biz galericiler sitesi kurmak istiyoruz’ dediler. Bu alan için bizden yardım talep ettiler. Biz de gerekli imar düzenlemelerini yaptık. Mehmet Kocabıyık Başkanım projeyi hazırladı ve şimdi de bu güzel eser ortaya çıktı. Başta Başkan Kocabıyık olmak üzere bu güzel çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Çine Galericiler Sitesinin yapımı için çalışan herkesi teşekkür eden KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Buranın en güzel örneği, birlikte bir araya gelindiğinde güzel işler çıkartabilmenin güzel örneğini yaşıyoruz. Birlikte beraber el ele verdiğimizde, omuz omuza verdiğimizde, gayret gösterdiğimizde güzel bir örnek ortaya çıkıyor. Sayın Başkanımız Mehmet Kocabıyık nezdinde emeği geçen tüm vatandaşlarımıza ben huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabi bu güzel girişim Çine’mizin çehresine, ekonomisine önemli bir katkı sağladı. 1 ay önce burada esnaf arkadaşlarımızla bir kahvaltı yaptık. O zaman söylemiştim, 3-5 yıl sonra burası size yetmeyecek. Onlara genişletme çalışması için araştırma yapmalarını söyledim. Son dönemde Çine’mizin çehresi değişiyor. Çine kendi kendine yeten, üretimden daha fazla pay alan, istihdamdan daha fazla pay alan bir ilçe hüviyetine doğru yürüyor. Buna katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

“ÇİNE’MİZ HAK ETTİĞİ YERE ULAŞACAK”

Üretimden ve ihracattan daha fazla pay almak istediklerini belirten Milletvekili Savaş, “Bildiğiniz gibi Çine Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) var 2 bin 800 dönüm alan üzerine kurulu olan. Bizim hayalimiz ve hedefimiz bununla ilgili devam ediyor. Şuan 35 firma orada faaliyet gösteriyor. 25 tane daha önümüzdeki yıl faaliyete girecek. Şuan faaliyette olan firmalarımızda bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki yıl açılacak olan işletmelerde de bin kişi daha istihdam edilecek ve üretimden daha fazla pay alacağız. İlimizin ekonomisine Çine olarak katkı sağlayacağız. Hep söylediğim bir şey var, Çine’de doğan evlatlarımız, karnını da Çine’de doyursun. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Allah’ın izniyle Çine’miz hak ettiği yere ulaşacak. OSB’de büyük bir seramik fabrikamızın hafriyat çalışmaları başladı. 2.6 milyarlık yani 2 katrilyon 600 trilyonluk bir yatırım. Türkiye’de üretilen seramiğin yüzde 25’i Çine’de, OSB’de üretilecek. Ülkenin en büyük seramik fabrikası yaklaşık 18 ay sonra burada üretime başlayacak. En önemlisi de burada 4 bin kişi çalışacak. OSB alanımızda yer kalmadığı için şuanda bin 600 dönüm daha genişleme çalışmaları devam etmekte. O alanda yatırım yapmak isteyen firmalarda sırada beklemekte. Bu gelişmeler bizi çok mutlu ediyor. Ben bu memleketin bir evladı olarak, burada doğmuş ve büyümüz biri olarak memleketime olan borcumu ödemek adına var gücümle çalışmaya devem edeceğiz. Son dönemlerde Çine’ye iktidar elinin değdiği artık hissediliyor. Hükümet Konağımız yeniden yapıldı, önümüzdeki günlerde 75 yataklı hastanemizin ihalesi yapılacak. Diğer tarafta TOKİ bitme aşamasına geldi ve bu yıl sonuna kadar da 250 dairelik yeni bir TOKİ ihalesi yapılacak. Onun da çalışmaları son aşamaya geldi. Ben bu yatırımlarımızın Çine’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu güzel işletmelerimizin de hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi yapılan dua sonrası kesilirken, bir de kurban kesimi gerçekleştirildi. AK Parti Aydın Milletvekilleri ve protokol üyeleri galerici esnafına ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Milletvekili Mustafa Savaş, galeride yer alan traktör üzerinde poz verirken, 3 milletvekili ile AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, 1976 model Murat 124’e binerek nostalji yaşadı. Daha sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler